Nóri bez štvrťfinále, Dáni takmer zachránení

NETKY.SK • 10 Máj 2015, 09:49 • 2 min
Nóri bez štvrťfinále, Dáni takmer zachránení

OSTRAVA - Nórski hokejisti po víťazstvách nad Slovenskom a Slovinskom víťazný hetrik na svetovom šampionáte v Ostrave nedovŕšili.

slovakia

left justify in out

V severskom derby podľahli Dánom 1:4 a so 6 bodmi a jedným zápasom do ukončenia bojov v základnej B-skupine už nemôžu pomýšľať na postup do štvrťfinále. Dáni sa prvým víťazstvom odpútali od posledných Slovincov na 4 body a priblížili sa k záchrane v elitnej kategórii MS.


"Bod, ktorý nám mohol uchovať šancu na štvrťfinále, sme nezískali, lebo súper bol lepší. Je to strašný pocit. Najmä to, že Dáni mali väčšiu túžbu po víťazstve ako my,“ uviedol strelec jediného nórskeho gólu v stretnutí Ken Andre Olimb, ktorý v 4. min vyrovnal na 1:1. Od tej chvíle už padali góly len do nórskej bránky. Tréner Roy Johansen už v 56. min za stavu 1:4 odvolal brankára, ale Nóri prvú prehru s Dánmi v histórii na majstrovstvách sveta elitnej kategórie neodvrátili. Predtým sa "levy" tešili z víťazstva nad severským rivalom ešte v roku 2002 v I divízii MS.


"Zápas sme mali pod kontrolou. Na začiatku druhej tretiny na nás v prvých šiestich-siedmich minútach 'vyleteli', ale inak sme ich ustrážili, vrátane prvého útoku. Nehrali sme zle ani v predchádzajúcich zápasoch, ale až dnes sme dobrú hru zúročili na víťazstvo," uviedol dánsky kapitán Morten Green. Brankár víťazného tímu Sebastian Dahm si spomenul na to, ako pred rokom na MS v bieloruskom Minsku viedli Dáni nad Nórmi 2:0, ale zápas napokon pustili z rúk po prehre 2:3. Tentoraz sa história neopakovala aj vďaka tomu, že Dahm predviedol 24 úspešných zákrokov pri 25 strelách z hokejok Nórov.


"Keď sme vstupovali do tretej tretiny a viedli o dva góly, do myslí sa vkradla myšlienka na vlaňajšok, keď sme tiež viedli o dva góly. Bral som to strelu po strele a som rád, že tentoraz to vyšlo nám," cituje server MS 2015 Dahma.


Na Dánov čaká do konca MS už len pondelkový súboj so Slovincami (20.15 h). Ak tí nezabodujú v nedeľu proti Američanom (16.15 h), spečatia tým svoj zostup z elitnej kategórie MS a súboj s Dánskom už bude bez nervov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies