Nore Mojsejovej prihára: Má na krku ďalšie obvinenie!

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 10:19 • 2 min
Nore Mojsejovej prihára: Má na krku ďalšie obvinenie!

KOŠICE – Známu košickú podnikateľku Eleonóru Mojsejovú obvinila polícia v ďalšej kauze. Okrem nej je za pokračujúci zločin krátenia dane a poistného formou spolupáchateľstva obvinený aj súdny exekútor Karol Mihal. Potvrdila to košická krajská prokuratúra.

slovakia

left justify in out

"Obvinenie spočíva v tom, že Eleonóra M. po predchádzajúcej dohode s Karolom M. v priebehu roka 2013 dala vystaviť v mene spoločnosti N.M. celkom 32 faktúr spolu s príslušnými dokladmi o úhrade napriek tomu, že k zdaniteľnému plneniu z týchto faktúr nedošlo. Karol M. tieto doklady zaúčtoval do svojho účtovníctva a na základe nich si uplatnil pre svoj úrad a pre úrad svojej dcéry Denisy R., tiež exekútorky, na daňovom úrade Košice neoprávnene odpočet DPH, čím spôsobil daňovému úradu škodu vyše 17.000 eur," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

V súčasnej fáze vyšetrovania nie je podľa neho možné uvádzať žiadne ďalšie podrobnosti. Obvinenie vzniesol policajný vyšetrovateľ 20. februára.

Eleonóra Mojsejová je už od septembra 2013 vo vyšetrovacej väzbe pre obavy z marenia trestného stíhania. Tento prípad sa týka organizovanej skupiny, ktorá mala falšovať doklady a podávať nepravdivé daňové priznania. Na odpočtoch DPH mali obvinení takto získať vyše milión eur. Podnikateľka je obvinená aj v ďalších prípadoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies