Nordsjaeland angažoval z Trenčína po Ramónovi i Lobotku

NETKY.SK • 25 August 2015, 10:47 • 2 min
Nordsjaeland angažoval z Trenčína po Ramónovi i Lobotku

TRENČÍN - Dánsky prvoligový klub FC Nordsjaeland získal po brazílskom obrancovi Ramónovi Rodríguezovi da Silvovi v tomto prestupovom období už druhého futbalistu z AS Trenčín. Dvadsaťročný (nar. 25. novembra 1994) stredopoliar odcestoval na Jutský polostrov po nedeľnom fortunaligovom stretnutí s MFK Ružomberok (1:1), v pondelok sa podrobil lekárskym vyšetreniam a následne podpísal kontrakt na štyri roky.

slovakia

left justify in out

"Taký je futbalový život. Ďakujem za túto šancu, budem sa snažiť ju zužitkovať na maximum. Verím, že mi pomôže aj ročné pôsobenie v holandskom Ajaxe Amsterdam, kde som dozrel futbalovo a dúfam, že i osobnostne. Hrajú ofenzívne, čo mi iba vyhovuje. Myslel som si, že budem jedným z najmladších v kabíne, no opak bol pravdou. Možno až tucet chalanov je mladších odo mňa," povedal pre oficiálnu internetovú stránku svojho teraz už bývalého zamestnávateľa Lobotka a priznal, že za trenčianskymi hráčmi, realizačným tímom, ďalšími ľuďmi z AS či fanúšikmi mu bude smutno.


"Prestup Stana Lobotku je veľmi dôležitý pre jeho napredovanie. Je síce stále mladý, ale na svoj vek má už bohaté skúsenosti. Pre posun jeho výkonnosti bolo potrebné skúsiť zahraničný angažmán, ktorý ho donúti pracovať na sebe ešte viac. Má veľký potenciál, ten treba rozvíjať. Veríme, že spoločne s Ramónom z nich bude dvojica schopná pomôcť novému klubu. Možno pripravia aj dobrú pozíciu pre ďalších Trenčanov, čo by ich mohli nasledovať. Želáme im, aby s hrdosťou reprezentovali seba a trenčiansky futbal v Dánsku," prezradil na webe astrencin.sk Róbert Rybníček, generálny manažér klubu spod hradu Matúša Čáka.
 

Trenčania mali indície o záujme Nordsjaellandu o Lobotku už dlhší čas. "Vedeli sme o tom, odkedy siahli po Ramónovi. V tomto prípade sme boli trpezlivejší a napokon sme sa rozhodli uvoľniť ho," doplnil pre agentúru SITA generálny manažér AS. Úradujúci fortunaligový majster v súčasnosti neplánuje talentovaného záložníka nahradiť z externého prostredia. "Deklarovali sme zámer uvoľniť z každého postu jedného hráča, čo sme aj naplnili. Vyrovnáme sa s tým z vlastných zdrojov, po dlhšom zranení sa vrátil Jakub Holúbek a pripravujú sa aj mladí futbalisti," uzavrel Róbert Rybníček. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona