Nord Stream 2 je zbraň v rukách Ruska, Zelenskij dúfa v pomoc Bidena

NETKY.SK • 7 Jún 2021, 12:06 • 2 min
Nord Stream 2 je zbraň v rukách Ruska, Zelenskij dúfa v pomoc Bidena

Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského podľa jeho slov prekvapil a sklamal postoj amerického náprotivka Joea Bidena v súvislosti s plynovodom Nord Stream 2, o ktorom sa dozvedel z médií.

slovakia

left justify in out

Biden údajne prestal vystupovať proti výstavbe spomenutého projektu, ktorý Ukrajina považuje za ohrozenie národnej bezpečnosti. Nord Stream 2 bude po dokončení distribuovať plyn z Ruska smerom do Nemecka, čo Moskve umožní pri dodávkach plynu obchádzať Ukrajinu.

 

img

„Toto je skutočná zbraň v rukách Ruskej federácie,“ povedal Zelenskij, ktorý dúfa, že sa mu podarí osobne stretnúť s Bidenom ešte pred Američanovou schôdzkou s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, a Spojené štáty napokon zastavia Rusko. Samotný Putin v piatok vyhlásil, že Ukrajina bude musieť preukázať dobrú vôľu, ak chce, aby cez jej územie prechádzal ruský plyn.

Stretnutie medzi Bidenom a Putinom sa uskutoční 16. júna vo švajčiarskej Ženeve. Bude to na záver Bidenovej prvej zahraničnej cesty na poste prezidenta, keď ho najprv čaká návšteva Veľkej Británie, kde bude stretnutie lídrov krajín G7, a následne zastávka v Bruseli na samite NATO.

Kremeľ nedávno vo vlastnom vyhlásení oznámil, že prezidenti budú diskutovať o „súčasnom stave a vyhliadkach rusko-amerických vzťahov, strategických otázkach stability a akútnych problémoch v medzinárodnej agende, vrátane interakcií v súvislosti s pandémiou koronavírusu a urovnávaním regionálnych konfliktov”. Predmetom dialógu oboch prezidentov by tak mali byť aj naštrbené rusko-ukrajinské vzťahy.

 

Prečítajte si: Dnes budú Sputnikom V zaočkovaní prví Slováci!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies