Norbertovi Bödörovi predĺžili väzbu do apríla

NETKY.SK • 15 Január 2021, 10:51 • 2 min
Norbertovi Bödörovi predĺžili väzbu do apríla

Norbertovi Bödörovi súd predĺžil väzbu do apríla. Norbert Bödör je podozrivý zo spáchania závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Taktiež čelí obvineniu v kauze údajnej zločineckej skupiny vo vedení polície, kde je obvinený aj bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a ďalší funkcionári.

slovakia

left justify in out

Podnikateľovi Norbertovi Bödörovi Špecializovaný trestný súd predĺžil väzbu do apríla


„Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry zo dňa 29.decembra 2020 na predĺženie lehoty trvania väzby v prípravnom konaní, dňa 12. januára 2021 rozhodol, že predlžuje lehotu väzby u obvineného N.B., ako aj u obvineného P.K. do 01.apríla 2021,” vyjadrila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Sudca väzbu obvinených dohľadom probačného a mediačného úradníka nenahradil. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné.

„Obvinení podali proti nemu sťažnosti, o ktorých rozhodne Najvyšší súd SR,” dodala hovorkyňa.

 

Norbert Bödör je podozrivý zo spáchania závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Prípad sa týka úplatkárskej kauzy v Poľnohospodárskej platobnej agentúre za vyše 10-miliónov eur. Norbert Bödör sa od detstva venoval zápasníctvu, dotiahol to až do reprezentácie. Bol úspešným zápasníkom a získal aj niekoľko medailí. Patril i k majiteľom klubu FC Nitra. Jeho meno často počuť z úst Attilu Végha.

 

img

 

Investigatívne centrum Jána Kuciaka  tiež naznačuje, že zarobil aj na akciách mobilného operátora 4ka, ktorého prevádzkuje spoločnosť SWAN Mobile. Istú dobu bol pravdepodobne aj konečným užívateľom výhod viac ako štvrtinového podielu v tejto firme. Transakcie vo fonde Avant PE mu za necelé dva roky priniesli viac ako desaťnásobný výnos. A v obchodoch aj tentoraz figuruje cyperská schránková firma Saxian Investments Limited. Norbert Bödör sedí vo vyšetrovacej väzbe pre obvinenie z prania peňazí v úplatkárskej kauze Dobytkár.


Podľa orgánov činných trestnom konaní Norbert B. inkasoval prostredníctvom podnikateľa Petra K. finančné prostriedky od niektorých predstaviteľov Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Tí predtým požadovali 20 percent sumy od žiadateľov o nenávratné finančné príspevky za to, že žiadostiam bude vyhovené. Norbert B. následne finančné prostriedky podľa obvinenia pomáhal legalizovať.

Podnikateľ tiež čelí obvineniu v kauze údajnej zločineckej skupiny vo vedení polície, kde figuruje aj bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a ďalší funkcionári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies