Norbert Bödör zostáva vo väzbe

NETKY.SK • 17 December 2021, 19:32 • 2 min
Norbert Bödör zostáva vo väzbe

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v stredu zamietol žiadosť nitrianskeho podnikateľa Bödöra o prepustenie z väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné, o sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z vyjadrenia jeho obhajcu Mareka Paru„Dôvody väzby po takom dlhom čase, predstavujúcom celkovo rozsah 18 mesiacov, dávno pominuli," vyhlásil Para. Tvrdí, že ŠTS úmyselne zadržiava spis, aby o sťažnosti rozhodoval v novom roku senát 5T Najvyššieho súdu, ktorému predsedá sudca Juraj Kliment.

 

img

 

Obhajca ďalej kritizuje, že približne 4 mesiace po podaní obžaloby na Bödöra a ďalších z kauzy Dobytkár, ešte nenariadili termín pojednávania. Para spája podanie obžaloby so snahou Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) znemožniť generálnemu prokurátorovi posúdiť opodstatnenosť vznesenia obvinenia podľa paragrafu 363 Trestného poriadku.

 

Prečítajte si tiež: Súdny dvor EÚ rozhodol vo veci zavlečenia Michala Kováča!

 

Obvinenia v kauze Dobytkár sa týkajú korupčnej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA). V skupine osôb stíhaných z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti sú okrem Bödöra aj bývalý šéf PPA Juraj Kožuch, bývalý výkonný riaditeľ agentúry Ľubomír Partika, finančník Martin Kvietik, bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek Kodada a podnikateľ Peter Kuba.

 

img

 

Možno vás zaujme: Obvinení v kauze NDS zostávajú na slobode

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies