AKTUALIZÁCIA: Súd rozhodol o ďalšom osude Norberta Bödöra

NETKY.SK • 18 Marec 2022, 11:06 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Súd rozhodol o ďalšom osude Norberta Bödöra

BRATISLAVA - Senát Najvyššieho súdu (NS) SR v piatok rozhodoval o nitrianskom podnikateľovi v súvislosti s kauzou Valčeky. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku ho ešte v januári prepustil na slobodu. Proti rozhodnutiu podal sťažnosť prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 18. 3. 2022 (12:30) 

 

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör zostáva na slobode. V piatok o tom rozhodol senát Najvyššieho súdu (NS) SR. Súd zamietol sťažnosť prokurátora proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý ho ešte v januári prepustil zo zadržania na slobodu.

 

Najvyšší súd svoje rozhodnutie zdôvodnil najmä nečinnosťou orgánov činných v trestnom konaní. „Trestné stíhanie pre kauzu zvanú Valčeky je dôvodné,“ vyhlásil predseda senátu NS SR Juraj Kliment.

 

img

 

Sudca sa počas výsluchu pýtal Bödöra, či bol niekde v zahraničí. Ten ozrejmil, že po januárovom prepustení z väzby bol na dovolenke v Dubaji, kde sa stretol aj s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom. Predseda senátu NS SR poukázal na to, že podľa svedeckých výpovedí má policajný exprezident vystupovať v tejto kauze ako sprostredkovateľ.

 

Senát rozhodoval v zložení, ktoré Bödör namietal pre zaujatosť, súd však námietky proti jednotlivým členom senátu zamietol. O jednej námietke pre nesplnenie zákonných podmienok nekonal.

 

Pôvodný článok:

 

Norberta Bödöra najskôr 13. januára prepustili z väzby, kde bol približne rok a pol pre kauzu Dobytkár. Národná kriminálna agentúra (NAKA) ho o pár hodín neskôr zadržala v súvislosti s kauzou Valčeky, respektíve Judáš. Obvinený podnikateľ v nej má byť stíhaný za korupčnú trestnú činnosť.

 

img

 

Nitriansky podnikateľ čelí viacerým obžalobám. Súdny proces v kauze Dobytkár sa už začal. Prokurátor ÚŠP podal v decembri 2021 obžalobu na 11 osôb aj v kauze Očistec.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Sudkyňa podala trestné oznámenie na Roberta Fica!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies