Nór Kristoff vyhral belgickú klasiku Scheldeprijs

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 18:18 • 2 min
Nór Kristoff vyhral belgickú klasiku Scheldeprijs

SCHOTEN - Nór Alexander Kristoff triumfoval v stredajšej belgickej klasike Scheldeprijs a potvrdil tak skvelú formu v úvode sezóny. Na 200 km dlhej trati z Antverp do mesta Schoten sa jazdec tímu Kaťuša presadil v záverečnom špurte pred Belgičanom Edwardom Theunsom a Bielorusom Jaugenom Gutarovičom.

slovakia

left justify in out

Približne po tridsiatich kilometroch 103. edície sa vpredu sformovala sedemčlenná skupina, ktorá si postupne vypracovala viac ako štvorminútový náskok. Napriek úsiliu sa jej únik skončil asi štyri kilometre pred cieľom a rozhodovalo sa až v záverečnom špurte pelotónu. Niekoľko desiatok metrov pred cieľom prišiel vpredu hromadný pád a na čele zostala iba asi dvadsiatka jazdcov. Na cieľovej páske sa presadil Kristoff a ukončil tak na Scheldeprijs trojročné kraľovanie Marcela Kittela. Nemecký šprintér v stredu na belgických cestách neštartoval. 
     

Kristoff je prvým jazdcom v histórii, ktorý v priebehu jedného týždňa vyhral podujatia Tri dni De Panne-Koksijde, Okolo Flámska i Scheldeprijs. V minulosti sa to nepodarilo ani takému velikánovi, akým bol Eddy Merckx.

 

Sagan sa medzi elitu v celkovom poradí nezaradil a obsadil miesto v ôsmej desiatke. Už na štarte v Antverpách tvrdil, že podujatie Scheldeprijs je pre neho najmä prípravou na nedeľňajšie preteky Paríž - Roubaix. "Dnes to boli preteky skôr na udržanie kondície. V tíme sme sa rozhodli, že pôjdeme na Michaela Mörköva a tak to aj bolo. Nechcel som zbytočne riskovať, do špurtu som príliš nešiel, skôr som sa snažil pomôcť Michaelovi. Bol tam v závere navyše pád, v ktorom boli aj dvaja naši jazdci. Nedosiahli sme síce dobrý výsledok, ale teraz sa sústredíme na nedeľu, aby to dobre dopadlo," sprostredkoval slová Sagana v cieli pre TASR jeho mediálny manažér Jozef Korbel.
     

Slovenský reprezentant Peter Sagan sa do elitnej desiatky nezmestil. Už na štarte v Antverpách tvrdil, že podujatie Scheldeprijs je pre neho najmä prípravou na nedeľňajšie preteky Paríž - Roubaix. "Cítim sa normálne. Som tu najmä preto, aby som sa udržal v kondícii pred nedeľou," citovala jedného z lídrov tímu Tinkoff-Saxo stránka cyclingnews.com.

 

   

Výsledky Scheldeprijs 2015 (Antverpy - Schoten 200 km): 1. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša) 5:03:52 h, 2. Edward Theuns (Bel./Topsport Vlaanderen-Baloise), 3. Jaugen Gutarovič (Biel./Bretagne-Séché Environnement), 4. Marc Sarreau (Fr./FDJ.fr), 5. Danny Van Poppel (Hol./Trek Factory Racing), 6. Matteo Trentin (Tal./Etixx-Quick-Step), 7. Nicolas Marini (Tal./Nippo-Vini Fantini), 8. Michael Van Staeyen (Bel./Cofidis), 9. Tyler Farrar (USA/MTN-Qhubeka), 10. Christoph Pfingsten (Nem./Bora-Argon 18) všetci čas ako víťaz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies