Nór Jansrud získal zlato v super G

NETKY.SK • 16 Február 2014, 09:05 • 2 min
Nór Jansrud získal zlato v super G

ROZA CHUTOR - Na druhej pozícii skončil s odstupom 30 stotín sekundy Američan Andrew Weibrecht

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nór Kjetil Jansrud získal zlatú medailu v nedeľňajších pretekoch super G v rámci súťaží v alpských lyžiarskych disciplínach na ZOH v Soči. V stredisku Roza Chutor nad Červenou Poľanou si vyjazdil prvenstvo zásluhou času 1:18,14 min, vynikajúci výkon predviedol v dolnej časti trate. Na striebornej pozícii skončil s odstupom 30 stotín sekundy Američan Andrew Weibrecht a bronz si vybojovali Jan Hudec z Kanady a Bode Miller z USA (obaja +0,53). Miller sa stal prvým Američanom, ktorý si vyjazdil kov na troch olympiádach a vo veku 36 rokov sa stal najstarším medailistom spomedzi alpských lyžiarov v histórii. 

 

"Cítim sa skvele. Na štarte som nebol nervózny, ale nebolo mi všetko jedno, keď išiel svoju jazdu Andrew Weibrecht. Olympijské zlato pre mňa znamená celý svet. Je to najhodnotnejšia vec, ktorá sa dá získať. Je to niečo, pre čo som pracoval už od detstva, takže si to užijem. Tieto ZOH sa pre mňa vyvíjajú lepšie, než som čakal," citoval Jansruda informačný systém ZOH 2014. 

 

Líder SP 2013/2014 v superobráku Nór Aksel Lund Svindal sa musí uspokojiť so siedmym miestom. Do cieľa sa nedostali napríklad Talian Christof Innerhofer, Švajčiar Didier Defago či víťaz zjazdu Matthias Mayer z Rakúska. 

 

Dvadsaťosemročný Jansrud už bol v Soči bronzový v zjazde a má aj striebro z Vancouveru - pred štyrmi rokmi vo Whistleri skončil druhý v obrovskom slalome. 

 

Trať s dĺžkou 2096 m a prevýšením 622 m absolvovalo aj kvarteto Slovákov - Adam Žampa skončil s odstupom 2,81 s na peknom 28. mieste, jeho mladší brat Andreas o deväť priečok nižšie (+4,28), Matej Falat na 43. pozícii zaostal za víťazom o 4,67 s a Martina Bendíka klasifikovali na 44. mieste (+4,92). 

 

"Už mám nejaký ten výsledok za sebou, preto som dnes nastupoval do pretekov uvoľnene. Bolo dosť teplo, trať bola rozbitá, no v strednej časti som mohol ísť ešte o niečo rýchlejšie. Moje umiestnenie nie je zlé, ale človek chce stále viac," povedal pre RTVS Adam Žampa. 

 

"Nie som spokojný, chcel som dosiahnuť lepší výsledok. Olympijskú premiéru som nejako extra neprežíval, išiel som do pretekov ako do každých iných. Brat ma namotivoval piatym miestom v superkombinácii, napriek tomu som sa nevyvaroval chybám," uviedol Andreas Žampa. 

 

Výsledky - zjazdové lyžovanie: 
Super G mužov: 1. Kjetil Jansrud (Nór) 1:18,14 min, 2. Andrew Weibrecht (USA) +0,30 s, 3. Jan Hudec (Kan.) a Bode Miller (USA) obaja +0,53, 5. Otmar Striedinger (Rak.) +0,55, 6. Max Franz (Rak.) +0,60, 7. Aksel Lund Svindal (Nór.) +0,62, 8. Peter Fill (Tal.) +0,71, ... 28. Adam Žampa +2,81, 37. Andreas Žampa +4,28, 43. Matej Falat +4,67, 44. Martin Bendík (všetci SR) +4,92 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies