Nór Graabak získal zlato v druhej individuálnej súťaži

NETKY.SK • 18 Február 2014, 13:41 • 2 min
Nór Graabak získal zlato v druhej individuálnej súťaži

ČERVENÁ POĽANA - Nórsky reprezentant v severskej kombinácii Jörgen Graabak získal na ZOH v Soči zlatú medailu v druhej individuálnej súťaži so skokom na veľkom mostíku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aj striebro putuje do Nórska zásluhou Magnusa Moana, ktorý za víťazom zaostal o 0,6 s, bronz vybojoval Nemec Fabian Riessle (+1,6).
      

Zlatý medailista v individuálnej súťaži so skokom na strednom mostíku Nemec Eric Frenzel, ktorý viedol po skokanskej časti, skončil napokon až desiaty z vyše 30-sekundovým mankom na Graabaka. Lídra celkového poradia Svetového pohára trápilo pred pretekmi vírusové ochorenie, čo sa prejavilo na jeho výkone v bežeckej stope.
      

V polovici desaťkilometrového úseku sa na čele vytvorila silná desaťčlenná skupinka, v ktorej boli až štyria Nemci. Ako prvý nasadil k trháku Kircheisen, za ním sa zoradili obaja Nóri, Riessle a ďalší nemecký združenár Johannes Rydzek, ten však v cieľovej rovinke spadol a tak o medaily bojovalo kvarteto. Vo finiši mal najviac síl Graabak, ktorý dosiahol v Soči životný úspech. V prvej individuálnej súťaži sa ani nezmestil do nórskej nominácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies