Nočné búrky napáchali škody za stovky miliónov korún

NETKY.SK • 14 Júl 2011, 16:22 • 2 min
Nočné búrky napáchali škody za stovky miliónov korún

Nočné búrky napáchali škody za stovky miliónov korún

slovakia

left justify in out

img

Na stovky miliónov českých korún sa odhaduje výška škôd, ktoré spôsobili silné nočné búrky v Česku. Najviac škôd napáchal vietor a dážď na juhu Čiech, ale aj na západe krajiny a v Stredočeskom kraji.
      Konáre a vyvrátené stromy na mnohých miestach poškodili elektrické vedenie. Pre poruchy desiatok trafostaníc zostáva na juhu krajiny bez elektriny asi 5000 domácností.
      Železničnú dopravu v Juhočeskom kraji obnovili až na poludnie, ale na niektoré elektrifikované trate museli nasadiť dieselové lokomotívy.
      Najvážnejšia situácia bola v stredu večer v autokempingu v obci Radešov v západočeskom okrese Klatovy, kde počas búrky asi desať veľkých stromov spadlo na chatky a stany. Padajúce stromy našťastie nikoho nezranili.
      Nočná búrka a vyvrátené stromy predčasne ukončili letný detský tábor neďaleko obce Ranštejn v okrese Klatovy. Ani tam živel nikoho nezranil.
      Nové varovanie meteorológov platí od dnešného dňa do piatku rána pre oblasť Moravy, kam by sa búrkové pásmo malo presunúť z Rakúska.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies