Nominantka na českú premiérku Němcová kritizovala raziu na Úrade vlády

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 10:22 • 2 min
Nominantka na českú premiérku Němcová kritizovala raziu na Úrade vlády

PRAHA - Koaličná nominantka na českú premiérku Miroslava Němcová (ODS) kritizovala policajný zásah na Úrade vlády, ktorý podľa nej ohrozil demokraciu. V prípade, že sa stane premiérkou, chce nechať postup protikorupčnej polície preskúmať, informoval dnes webový portál televízie ČT24.

slovakia

left justify in out

"Som presvedčená, že (pri zásahu) došlo k narušeniu ústavných princípov," komentovala súčasná predsedníčka Poslaneckej snemovne v rozhovore pre Hospodářské noviny. 

Němcová je presvedčená, že by vláda mala preveriť celú akciu Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ), jej prípravu, priebeh i to, akým spôsobom sa o nej poskytovali informácie.    Minister spravodlivosti Pavel Blažek sa tomu nebráni a prisľúbil, že postup protikorupčnej polície nechá preveriť. 

Medzi českými politikmi nie je takýto kritický postoj k policajnému zásahu na Úrade vlády ojedinelý. Mnohí z nich sa zhodujú v tom, že vyšetrovatelia a štátni zástupcovia mali až príliš voľné ruky. 

Znepokojenie v tomto smere vyjadril napríklad podpredseda koaličnej strany TOP 09 a minister financií Miroslav Kalousek i šéf opozičnej ČSSD Bohuslav Sobotka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies