Nominant Nemec je vraj spojený s Gorilou, tvrdí Pekár

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 16:11 • 2 min
Nominant Nemec je vraj spojený s Gorilou, tvrdí Pekár

BRATISLAVA - V súčasnosti výrobného riaditeľa BVS Roberta Nemca schválili ako zástupcu mesta Bratislavy v predstavenstve spoločnosti mestskí poslanci vo štvrtok 6. marca.

slovakia

left justify in out

Nominant na zástupcu Bratislavy v predstavenstve Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) Robert Nemec je pravdepodobne spojený s kauzou Gorila a privatizáciou bratislavského letiska. Uviedol to dnes na brífingu ružinovský starosta a mestský poslanec Dušan Pekár (KDH). Roberta Nemca ako člena predstavenstva BVS schválilo vo štvrtok 6. marca v opakovanom hlasovaní mestské zastupiteľstvo.

 

Na funkciu Nemca, ktorý dnes vo vodárňach pracuje ako výrobný riaditeľ, navrhol mestský poslanec za SDKÚ-DS Sven Šovčík. Poslanci ho schválili nečakane, v bode, ktorý len ráno navrhol Šovčík na rokovanie. Vedenia mesta i niektorých poslancov nominácia prekvapila, poslanci nevideli ani len Nemcov životopis. „Protestujem proti takémuto postupu nominácii a požiadal som primátora hlavného mesta, aby uznesenie nepodpísal,“ uviedol dnes Pekár. Primátor Milan Ftáčnik už vo štvrtok po rokovaní mestského zastupiteľstva avizoval, že preskúma zákonnosť prijatého uznesenia a potom sa rozhodne, či ho podpíše. „Musím posúdiť, či je toto uznesenie v súlade so zákonom. Mám o tom isté pochybnosti, budem žiadať náš právny odbor, aby sa k tomu písomne vyjadril,“ uviedol po rokovaní Ftáčnik. 

 

O nominácii Roberta Nemca za člena predstavenstva BVS poslanci minulý štvrtok hlasovali opakovane. Prvé hlasovanie, v ktorom návrh neprešiel, vyhlásili za zmätočné. V opakovanom hlasovaní nomináciu Roberta Nemca podporili prevažne poslanci spoločného mestského klubu SDKÚ-DS a Most-Híd i členovia Smeru-SD. Ako bude mestský klub KDH ďalej postupovať zatiaľ Pekár nepriblížil. „Počkám si na reakciu pána primátora. Ak podpíše toto uznesenie a ešte nezvolá valné zhromaždenia, tak navrhnem na najbližšom rokovaní mestského zastupiteľstva, aby bolo toto uznesenie zrušené,“ dodal Pekár. 

 

Bratislavskí mestskí poslanci nomináciu Roberta Nemca do predstavenstva spoločnosti dostali na stôl len v deň rokovania (6. marca). V bratislavských vodárňach pritom už od minulého roka hľadajú nového generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva za odchádzajúceho Radoslava Jakaba. Ten sa vedúcej funkcie v spoločnosti vzdáva na vlastnú žiadosť. Vlani v novembri mesto preto vypísalo výberové konanie na nového riaditeľa vodárni, prihlásili sa dvaja uchádzači, výberová komisia z nich však zatiaľ nevybrala. Na rokovaní zastupiteľstva to obhajovali tým, že zatiaľ Jakab odchod oficiálne nepotvrdil. Na návrh Svena Šovčíka poslanci vzali na vedomie informáciu, že výberové konanie na obsadenie voľnej pozície šéfa BVS bolo neúspešné. 

 

Súčasný riaditeľ bratislavských vodární Radoslav Jakab z postu odchádza na vlastnú žiadosť. Ako ešte vlani v októbri agentúru SITA informoval hovorca BVS Zenon Mikle, Radoslav Jakab sa rozhodol "reflektovať na novú kariérnu výzvu a svoje pôsobenie v spoločnosti považuje za úspešne zavŕšené". Na post šéfa BVS Jakab nastúpil v polovici roku 2011, do funkcie ho vtedy navrhli mestskí poslanci za klub SDKÚ-DS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies