Nomináciu Nemecka ovplyvní zdravotný stav kľúčových hráčov

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 14:05 • 2 min
Nomináciu Nemecka ovplyvní zdravotný stav kľúčových hráčov

ASCONA - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw sa pred zverejnením konečnej nominácie na majstrovstvá Európy vo Francúzsku musí poradiť najmä so svojím lekárskym štábom. Uzávierka na nahlásenie 23-členných zoznamov je utorňajšia polnoc.

slovakia

left justify in out

Löw čaká na uistenie, že budú v poriadku kľúčoví hráči vrátane stredopoliara a kapitána Bastiana Schweinsteigera či stredného obrancu Matsa Hummelsa. V nedeľnom neúspešnom medzištátnom prípravnom stretnutí so Slovenskom (1:3) doprial debut kvartetu Bernd Leno, Joshua Kimmich, Julian Weigl a Julian Brandt, zatiaľ čo Leroy Sane si pripísal druhý štart.

 

Práve títo štyria futbalisti sú hlavní kandidáti na vyradenie z kádra, ale otázniky nad zdravotným stavom ich skúsenejších spoluhráčov môžu ovplyvniť finálne rozhodnutie.

 

"Bude to ťažké. Záleží na výkonoch z uplynulých týždňov a mesiacov. V zápase proti Slovensku som od mladíkov nemohol očakávať príliš veľa, no majú dostatok kvality, aby zažili skvelú budúcnosť. V nedeľu bolo dôležité, aby sa nám nikto nezranil. Porozprávame sa s lekármi a zistíme, kedy sa uzdravia Hummels, Schweinsteiger a Marco Reus," povedal pre agentúru dpa Löw, ktorému sa po splnení klubových povinností hlásili Toni Kroos a Lukas Podolski.

 

Letná posila mníchovského Bayernu Hummels utrpel natrhnutie lýtkového svalu, Schweinsteiger z Manchestru United sa zotavuje zo zranenia kolena a nehral od marca. Ofenzívny záložník Dortmundu Reus laboruje s natiahnutím slabín a krídelník Leverkusenu Karim Bellarabi vynechal nedeľný duel pre rovnakú indispozíciu.

 

Dobrá správa pre úradujúcich majstrov sveta je, že stredopoliar turínskeho Juventusu Sami Khedira absolvoval prvý polčas proti Slovákom bez problémov, v dobrej kondícii bol aj ďalší rekonvalescent Mario Götze z Bayernu.

 

Posledné prípravné stretnutie pred odchodom do francúzskeho Evianu odohrajú Nemci v sobotu v Gelsenkirchene s Maďarmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona