Nominácie na NAACP Image Awards ovládol seriál Empire

NETKY.SK • 9 December 2015, 14:52 • 2 min
Nominácie na NAACP Image Awards ovládol seriál Empire

BRATISLAVA - Zoznamu kandidátov na ceny Národnej asociácie pre pokrok ľudí farebnej pleti (NAACP) vládne seriál Empire (2015) s dvanástimi nomináciami. Titul však môže získať maximálne desať cien, keďže v dvoch kategóriách má dvojité zastúpenie.

slovakia

left justify in out

Empire sa môže stať najlepším dramatickým seriálom, pričom Terrence Howard, Taraji P. Henson, Bryshere Y. Gray, Jussie Smollett a Grace Gealey majú šancu na zisk cien za herecké výkony. Tvorcovia Lee Daniels a Danny Strong môžu získať NAACP Image Award za scenár a Daniels aj za réžiu. Nominácie získali aj dve skladby zo seriálu ako aj celý soundtrack. O dve nominácie menej než Empire má na konte sitkom Black-ish (2014).


Z filmov má najviac nominácií, konkrétne šesť, športová dráma Creed, za ňou nasledujú Straight Outta Compton s piatimi a Beasts of No Nation a Chi-Raq so štyrmi. Prvé tri menované snímky môžu získať okrem iného cenu pre najlepší film, pričom zvyšnú dvojicu nominovaných v tejto kategórii tvoria Vyhraj a preži a Dope. Spomedzi hercov v hlavnej úlohe môžu triumfovať Abraham Attah (Beasts of No Nation), Chiwetel Ejiofor (Tajomstvo ich očí), Michael B. Jordan (Creed), Michael Ealy (The Perfect Guy) a Will Smith (Vyhraj a preži).

 

Päticu herečiek nominovaných za výkon v hlavnej úlohe tvoria Lauren Keke Palmer (Brotherly Love), Sanaa Lathan (The Perfect Guy), Teyonah Parris (Chi-Raq), Viola Davis (Lila and Eve) a Zoe Saldana (Infinitely Polar Bear). Spomínaní Michael B. Jordan a Viola Davis sú okrem toho spoločne s Misty Copeland, Pharrellom Williamsom a Shondou Rhimes nominovaní aj v kategórii Zabávač roka.


Hudobné kategórie ovládla speváčka Janet Jackson so šiestimi nomináciami vrátane tých pre najlepšiu interpretku a najlepší album za štúdiovku Unbreakable (2015). Jej konkuretkami v prvej menovanej kategórií sú Jazmine Sullivan, Jill Scott, Lalah Hathaway a Lauryn Hill. Najlepším albumom sa môžu tiež stať nahrávky Beauty Behind The Madness (2015) od The Weeknda, Forever Charlie (2015) od Charlieho Wilsona, Woman (2015) od Jill Scott a spomínaný soundtrack seriálu Empire. O cenu pre najlepšieho interpreta sa uchádzajú Charlie Wilson, Kendrick Lamar, Pharrell Williams, The Weeknd a Tyrese Gibson, zatiaľ čo päticu nominovaných nováčikov tvoria Andra Day, Judith Hill, Jussie Smollett, The Weeknd a Yazz. O víťazoch a víťazkách rozhodnú hlasovaním členovia NAACP, pričom slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční 5. februára.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies