Nominácie na ceny Grammy ovládol Kendrick Lamar

NETKY.SK • 7 December 2015, 17:02 • 2 min
Nominácie na ceny Grammy ovládol Kendrick Lamar

BRATISLAVA - Americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied vyhlásila dnes nominácie na hudobné ceny Grammy. Zoznamu kandidátov vládne americký rapper Kendrick Lamar, ktorý si na konto pripísal celkovo jedenásť nominácií.

slovakia

left justify in out

Rodák z kalifornského Comptonu má vďaka nahrávke To Pimp A Butterfly (2015) možnosť získať okrem ocenenia v kategórii Najlepší rapový album aj najprestížnejšiu cenu, ktorou je Album roka. Okrem toho môže vďaka skladbe Alright získať ocenenia v kategóriách Pieseň roka, Najlepší rapový výkon, Najlepšie hudobné video či Najlepšia rapová skladba. V poslednej menovanej sa uchádza o zlatý gramofón aj so skladbou All Day, na ktorej spolupracoval s rapperom Kanyem Westom. V kategórii Najlepší popový výkon dua alebo skupiny zas figuruje vďaka piesni Bad Blood, ktorú nahral s americkou speváčkou Taylor Swift. Dvadsaťosemročného interpreta nominovali na Grammy aj v kategóriách Najlepšia tanečná nahrávka (spolupráca s Flying Lotusom na piesni Never Catch Me), Najlepšia rapovo-spievaná spolupráca (These Walls feat. Bilal, Anna Wise & Thundercat) či opäť v kategórii Najlepšie hudobné video za spomínanú skladbu Bad Blood.


V najväčšom počte nominácií na tohtoročné ceny Grammy sa za Lamarom umiestnili spomínaná Taylor Swift a kanadský spevák The Weeknd. Dvadsaťpäťročná Swift a rovnako starý rodák z Toronta získali po sedem nominácií, pričom obaja zabojujú aj o trofeje pre nahrávku roka, najlepší sólový popový výkon či album roka. V kategórii Album roka nominovali na Grammy aj nahrávky Sound & Color rockovej kapely Alabama Shakes a Traveller country speváka Chrisa Stapletona.


Nominovaných vyberali spomedzi hudobných nahrávok vydaných medzi 1. októbrom 2014 a 30. septembrom 2015. Ceremoniál 58. ročníka udeľovania cien Grammy sa uskutoční 15. februára v Los Angeles.




Prehľad nominácií na ceny Grammy v hlavných kategóriách
Pieseň roka:

Alright - Kendrick Lamar
Blank Space - Taylor Swift
Girl Crush - Little Big Town
See You Again - Wiz Khalifa featuring Charlie Puth
Thinking Out Loud - Ed Sheeran

Nahrávka roka:
Really Love - D'Angelo And The Vanguard
Uptown Funk - Mark Ronson featuring Bruno Mars
Thinking Out Loud - Ed Sheeran
Blank Space - Taylor Swift
Can't Feel My Face - The Weeknd

Album roka:
Sound & Color - Alabama Shakes
To Pimp A Butterfly - Kendrick Lamar
Traveller - Chris Stapleton
1989 - Taylor Swift
Beauty Behind The Madness - The Weeknd

Najlepší nováčik roka:
Courtney Barnett
James Bay
Sam Hunt
Tori Kelly
Meghan Trainor



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies