Nominácie na ceny César ovládli snímky Elle a Frantz

NETKY.SK • 25 Január 2017, 13:46 • 2 min
Nominácie na ceny César ovládli snímky Elle a Frantz

PARÍŽ - Zoznamu kandidátov na filmové ceny César udeľované francúzskou Filmovou umeleckou akadémiou vládnu snímky Elle a Frantz, ktoré získali zhodne po jedenásť nominácií. O dve menej má Ospalá zátoka a osem Kamene bolesti. Všetky štyri menované sa uchádzajú o trofej pre najlepší film. Sedmičku nominovaných dopĺňajú Divines, Les innocentes a Victoria.

slovakia

left justify in out

Elle a Frantz sú spoločne nominované až v siedmich kategóriách, a to Najlepší film, Najlepšia réžia (Paul Verhoeven, resp. François Ozon), Najlepší adaptovaný scenár (David Birke, resp. François Ozon), Najlepšia kamera, Najlepšia pôvodná hudba, Najlepší zvuk a Najlepší strih. 

 

Elle môže okrem toho získať aj ceny pre najlepšiu herečku (Isabelle Huppert), najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe (Anne Consigny), najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe (Laurent Lafitte) a najlepšieho nováčika - herca (Jonas Bloquet). Isabelle Huppert pritom za svoj výkon získala tiež nomináciu na Oscara.

 

 

Frantz má zvyšné štyri nominácie v kategóriách Najlepší herec (Pierre Niney), Najlepší nováčik - herečka (Paula Beer), Najlepšia výprava a Najlepšie kostýmy.

 


Cenu za najlepšiu réžiu môžu okrem spomínaných Verhoevena a Ozona získať aj Houda Benyamina (Divines), Anne Fontaine (Les innocentes), Xavier Dolan (Je to len koniec sveta), Bruno Dumont (Ospalá zátoka) a Nicole Garcia (Kamene bolesti). Spoločne s Isabelle Huppert sú v kategórii Najlepšia herečka nominované tiež Judith Chemla (Une vie), Marion Cotillard (Kamene bolesti), Virginie Efira (Victoria) a Marina Fois (Irréprochable).

 

Konkurentmi Pierra Nineya v mužskej kategórii sú François Cluzet (Médecin de campagne), Pierre Deladonchamps (Le fils de Jean), Nicolas Duvauchelle (Je ne suis pas un salaud), Fabrice Luchini (Ospalá zátoka), Omar Sy (Chocolat) a Gaspard Ulliel (Je to len koniec sveta). Najlepšou herečkou vo vedľajšej úlohe sa okrem Anne Consigny môžu stať aj Nathalie Baye (Je to len koniec sveta), Valeria Bruni Tedeschi (Ospalá zátoka), Déborah Lukumuena (Divines) a Mélanie Thierry (Tanečnica). Zostavu hercov nominovaných za vedľajšie roly spolu s Laurentom Lafittom tvoria Gabriel Arcand (Le fils de Jean), Vincent Cassel (Ospalá zátoka), Vincent Lacoste, Melvil Poupad (obaja za Victoriu) a James Thierrée (Chocolat).

 

Najlepším zahraničným filmom sa stane jeden zo sedmičky Aquarius (Brazília), Skúška dospelosti (Rumunsko), Neznáme dievča (Belgicko), Je to len koniec sveta (Kanada), Miesto pri mori (USA), Ja, Daniel Blake (Veľká Británia) a Toni Erdmann (Nemecko). Mená víťazov v 42. ročníku udeľovania cien César vyhlásia 24. februára v Paríži. Ceremoniál bude uvádzať herec a režisér Jérôme Commandeur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies