Nominácie na BET Awards ovládol Drake

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 14:25 • 2 min
Nominácie na BET Awards ovládol Drake

NEW YORK - Zoznamu kandidátov na BET Awards vládne kanadský rapper Drake, ktorý tento rok získal deväť nominácií. Dvadsaťdeväťročný rodák z Toronta sa okrem iného uchádza o cenu v kategórii Najlepší hip-hopový umelec či Viewers' Choice Award, a to vďaka skladbe Hotline Bling.

slovakia

left justify in out

Okrem toho v tejto kategórii zabodoval aj so skladbami Where Ya At rappera Futurea a Work speváčky Rihanny, v ktorých hosťoval. Vďaka spolupráci so spomínanými interpretmi sa umiestnil aj v kategóriách Najlepšia skupina, Najlepšia spolupráca a Video roka.


Rihanna sa spolu s Beyoncé uchádza o päť cien. Obe majú nominácie v spomínaných kategóriách Viewers' Choice Award, Najlepšia spolupráca a Video roka, v ktorej sa Beyoncé umiestnila so skladbou Formation. Odniesť si môžu aj Centric Award a tiež sa môžu stať Najlepšou r'n'b/popovou umelkyňou.

 

V tejto kategórii figurujú aj Adele, Andra Day a K. Michelle, pričom v mužskej kategórii sa umiestnili Bryson Tiller, Chris Brown, Jeremih, The Weeknd a Tyrese. Za najlepšieho hip-hopového umelca môžu vyhlásiť okrem Drakea a spomínaného Futurea aj Fetty Wapa, J. Colea, Kanyeho Westa a Kendricka Lamara. Najlepšou hip-hopovou umelkyňou sa naopak môžu stať Dej Loaf, Lil Kim, Missy Elliott, Nicki Minaj a Remy Ma.


V nováčikovskej kategórii o cenu zabojujú okrem spomínanej Andry Day aj Alessia Cara, Bryson Tiller, Kehlani a Tory Lanez. Najlepšou skupinou sa môžu stať aj 2 Chainz & Lil Wayne, Puff Daddy & The Family, Rae Sremmurd a The Internet. Zvyšnými dvoma nominovanými za Video roka sú Bryson Tiller so skladbou Don't a Kendrick Lamar s nahrávkou Alright.


O cenu pre najlepšiu herečku sa uchádzajú Gabrielle Union, Viola Davis, Taraji P. Henson, Kerry Washington a Tracee Ellis Ross, ktoré boli nominované aj vlani. Medzi nominovaných hercov sa dostali Anthony Anderson, Idris Elba, Courtney B. Vance, O'Shea Jackson Jr. a Michael B. Jordan. Najlepší film vyberú medzi snímkami Beasts Of No Nation, Concussion, Creed, Dope a Straight Outta Compton. Udeľovanie BET Awards sa bude konať 26. júna v losangeleskom Nokia Theatre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona