Nominácie na BET Awards ovládli Chris Brown a Nicki Minaj

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 09:15 • 2 min
Nominácie na BET Awards ovládli Chris Brown a Nicki Minaj

LOS ANGELES - Zoznamu kandidátov na BET Awards vládnu spevák Chris Brown a rapperka Nicki Minaj. Obaja interpreti získali po šesť nominácií.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný hudobník sa uchádza o cenu v kategórii Najlepší r'n'b/popový umelec a tiež o Viewers' Choice Award, na ktorú ho nominovali za pieseň Only. Na nej sa pritom podieľala aj 32-ročná Minaj. Dve nominácie má v kategórii Najlepšia spolupráca, a to vďaka skladbám Loyal (feat. Lil Wayne & Tyga) a New Flame (Usher & Rick Ross), pričom o ďalšie dve ceny sa uchádza vďaka videoklipom k posledným dvom spomínaným piesňam.


Nicki Minaj môže získať Viewers' Choice Award aj vďaka skladbe Throw Sum Mo (feat. Rae Sremmurd a Young Thug). Sošku si tiež môže odniesť za najlepšiu spoluprácu na piesni No Love (feat. August Alsina) a za video k skladbe Anaconda. Triumfovať môže aj ako najlepšia hip-hopová umelkyňa a ako členka kolektívu Young Money aj v kategórii Najlepšia skupina.


Štyri nominácie má spomínaný Lil Wayne, a to v kategóriách Viewers' Choice Award, Najlepšia spolupráca, Video roka a Najlepšia skupina. Rovnaký počet cien si na konto môže pripísať aj Beyoncé, ktorá získala vďaka piesni 7/11 nomináciu v kategórii Viewers' Choice Award, pričom ďalšiu jej vyniesol videoklip k tejto skladbe. Spolu s Edom Burkeom a Toddom Toursom sa uchádza o trofej za najlepšiu réžiu videoklipov. Tridsaťtriročnú rodáčku z Houstonu v Texase môžu vyhlásiť aj za Najlepšiu r'n'b/popovú umelkyňu.


V tejto kategórii figurujú aj Ciara, Janelle Monáe, Jhené Aiko, K. Michelle a Rihanna, pričom v mužskej kategórii sa stretli August Alsina, John Legend, The Weeknd, Trey Songz, Usher a spomínaný Brown.


Za najlepšiu hip-hopovú umelkyňu môžu vyhlásiť okrem Nicki Minaj aj interpretky Azealia Banks, Dej Loaf, Iggy Azalea, Tink alebo Trina. Najlepším hip-hopovým umelcom sa môže stať Big Sean, Common, Drake, J. Cole, Kendrick Lamar alebo Wale.


Dvadsaťdvaročný Sam Smith bojuje o ocenenie pre najlepšieho nováčika a tiež o Centric Award, a to vďaka skladbe Stay With Me (feat. Mary J. Blige). Common a John Legend získali za pieseň Glory nominácie v kategóriách Video roka a Najlepšia spolupráca. V poslednej menovanej sa objavili napríklad aj Mark Ronson a Bruno Mars s ich hitom Uptown Funk, ktorý im môže vyniesť aj Centric Award.


O cenu pre najlepšiu herečku sa uchádzajú Gabrielle Union, Kerry Washington, Taraji P. Henson, Tracee Ellis Ross a Viola Davis. Medzi nominovaných hercov sa dostali Anthony Anderson, Idris Elba, Jussie Smollett, Kevin Hart a Terrence Howard. Najlepší film budú vyberať medzi titulmi Annie, Beyond The Lights, Selma, Think Like A Man Too a Top Five. Už 15. ročník odovzdávania BET Awards sa bude konať 28. júna v losangeleskom Nokia Theatre.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies