Nomináciám na Saturn Awards vládnu Captain America a Interstellar

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 11:26 • 2 min
Nomináciám na Saturn Awards vládnu Captain America a Interstellar

LOS ANGELES - Snímky Captain America: Zimný vojak a Interstellar vedú v počte nominácií na tohtoročné Saturn Awards udeľované Akadémiou sci-fi, fantasy a hororových filmov.

slovakia

left justify in out

Oba filmy majú šancu získať desať sošiek, hoci Captain America: Zimný vojak získal až jedenásť nominácií, no v kategórii Najlepší herec vo vedľajšej úlohe má vďaka Samuelovi L. Jacksonovi a Anthonymu Mackiemu dvojité zastúpenie.


Captain America je okrem toho nominovaný aj v kategóriách Najlepšia komiksovka, Najlepší herec (Chris Evans), Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe (Scarlett Johansson), Najlepšia réžia (Anthony Russo, Joe Russo), Najlepší scenár (Stephen McFeely, Christopher Markus), Najlepší strih, Najlepšia výprava, Najlepšia hudba a Najlepšie špeciálne/vizuálne efekty. Interstellar zas môže triumfovať v kategóriách Najlepšie sci-fi, Najlepší herec (Matthew McConaughey), Najlepšia herečka (Anne Hathaway), Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe (Jessica Chastain), Najlepší výkon mladého herca alebo herečky (MacKenzie Foy), Najlepšia réžia (Christopher Nolan), Najlepší strih, Najlepšia výprava, Najlepšia hudba a Najlepšie špeciálne/vizuálne efekty.

 

Deväť nominácií získala snímka Strážcovia Galaxie, ktorá sa rovnako ako Captain America: Zimný vojak uchádza o titul pre najlepšiu komiksovku. Okrem nich sú v tejto kategórii nominované aj filmy Amazing Spider-Man 2 a X-Men: Budúca minulosť. Spomedzi sci-fi snímok majú šancu na víťazstvo okrem Interstellaru aj Úsvit planéty opíc, Na hrane zajtrajška, Godzilla, Hry o život: Drozdajka 1 a The Zero Theorem. Zostavu nominovaných fantasy filmov tvoria Birdman, Grandhotel Budapešť, Hobit: Bitka piatich armád, Príbehy z lesov, Vládkyňa zla a Paddington, spomedzi hororov získali nomináciu Annabelle, The Babadook, Dracula: Neznáma legenda, Horns, Prežijú len milenci a Očista: Anarchia, najlepším trilerom sa stane jeden zo šestice Americký ostreľovač, Equalizer, Stratené dievča, The Guest, Kód Enigmy a Nightcrawler, v kategórii akčných a dobrodružných filmov sú nominované Exodus: Bohovia a králi, Inherent Vice, Lucy, Noe, Snowpiercer a Nezlomný. O triumf medzi animovanými snímkami zabojujú Veľká Šestka, Škatuliaci, Ako si vycvičiť draka 2, Lego príbeh a Kaze tachinu.


V televíznych kategóriách získal sedem nominácií seriál Walking Dead (2010), o jednu nomináciu menej si pripísal na konto seriál Hannibal (2013). Mená víťazov v 41. ročníku Saturn Awards vyhlásia 25. júna.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies