Nominácia SR bude známa až v pondelok

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 15:32 • 2 min
Nominácia SR bude známa až v pondelok

BRATISLAVA - Konečná nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta bude známa až v pondelok 29. apríla.

slovakia

left justify in out

Pôvodne mal reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek oznámiť menoslov hráčov už v sobotu 27. apríla po stretnutí turnaja Slovakia Cup medzi jeho zverencami a Nórskom, napokon však nominačnú otázku uzavrie až v pondelok. V sobotu budú známe len mená brankárov a obrancov, ktorí pocestujú na svetový šampionát.

Na súpiske pre majstrovstvá sveta môže byť 25 hokejistov, z toho traja brankári. V súčasnosti má Vladimír Vůjtek k dispozícii päť kompletných pätiek a troch gólmanov. Nominácia mužov s maskou je už uzatvorená, trio Rastislav Staňa, Jaroslav Janus a Július Hudáček sa môže pripravovať na svetový šampionát. Do obrany ešte pribudne Andrej Sekera, ktorý sa k tímu pripojí priamo v Helsinkách. Z defenzívnych hráčov preto zo súčasného tímu do Fínska nepocestujú na budúci týždeň traja. V útoku je možný príchod Tomáša Kopeckého a v noci zo soboty na nedeľu bude jasné, či bude voľný aj Marián Gáborík, ktorý s Columbusom bojuje o miestenku do play-off. "Dnes vieme naisto o Andrejovi Sekerovi, ktorý priletí priamo do Fínska. Voľný je aj Tomáš Kopecký, ktorý chce hrať na majstrovstvách sveta. Je však zranený, musí absolvovať lekársku prehliadku. Verím, že si presadí svoje a na šampionát pôjde. V hre je Marián Gáborík, ktorý bojuje s Columbusom. Jeho prípad budeme riešiť v nedeľu večer. Verím, že vyberieme najlepších," uviedol Vladimír Vůjtek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies