Nominácia na Norrisovu trofej bez Cháru

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 18:04 • 2 min
Nominácia na Norrisovu trofej bez Cháru

NEW YORK - Kapitán hokejistov Bostonu Bruins Zdeno Chára sa napriek prognózam nedostal do nominácie na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu NHL. Trio finalistov tvoria Kris Letang z Pittsburghu, P.K. Subban z Montrealu a Ryan Suter z Minnesoty.

slovakia

left justify in out

Rozhodli o tom členovia Asociácie profesionálnych hokejových novinárov po skončení poslednej sezóny. Okrem víťaza Norrisovej trofeje z roku 2009 chýba vo výbere aj Shea Weber z Nashvillu, ktorý skončil v predchádzajúcich dvoch sezónach druhý. Vlaňajší víťaz Erik Karlsson z Ottawy vynechal pre zranenie achilovky väčšinu skráteného ročníka 2013.

Dvadsaťšesťročný Letang bol s 38 kanadskými bodmi najproduktívnejším obrancov. Pre zranenia vynechal trinásť duelov základnej časti. Na jeho konte bolo až 33 asistencií. Len šesť obrancov strávilo na ľade v priemere viac času ako Letang, ktorý hral v každom súboji priemerne 25:38 min. Aj dvadsaťtriročný Subban skončil základnú časť s 38 bodmi. Rovnaký počet dosiahol aj pred dvoma rokmi v nováčikovskej sezóne. V súčasnosti sa výrazne zlepšil pri plnení defenzívnych úloh. Pred dvoma rokmi mal osem mínusových bodov, teraz dvanásť plusových.

Angažovanie 28-ročného Sutera sa napokon Minnesote vyplatilo. Na ľade strávil najviac zo všetkých obrancov v lige, v priemere bol v akcii o 51 sekúnd v každom zápase dlhšie ako druhý v tejto štatistike Brian Campbell z Floridy. Na svoje konto si pripísal aj 32 kanadských bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies