Nominácia Macedónska proti Slovensku bez brankára MFK Košice

NETKY.SK • 4 November 2014, 14:27 • 2 min
Nominácia Macedónska proti Slovensku bez brankára MFK Košice

SKOPJE - V nominácii macedónskej futbalovej reprezentácie na jej nadchádzajúci zápas proti Slovensku (sobota 15. novembra o 20.45 h v Skopje) v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska sa nenachádza jej tradičný člen, brankár MFK Košice Darko Tofiloski.

slovakia

left justify in out

Tréner Macedóncov Boško Gjurovski povolal zvyčajnú jednotku medzi troma žrďami Tomeho Pačovského, druhým gólmanom vo výbere 52-ročného kouča je Martin Bogatinov z cyperského klubu Ermis Aradippou. Pozvánku na zraz dostalo len 20 hráčov.

 

Jedným z nominovaných je aj ešte len 20-ročný stredopoliar B-tímu FC Barcelona David Babunski. Do národného tímu sa vracia obranca Daniel Georgievski, ktorý v septembri prestúpil z rumunskej Steauy Bukurešť do austrálskeho klubu Melbourne Victory. "Babunského pozorne sledujem. Zaujal ma v prípravnom dueli 'dvadsaťjednotky' s Rumunskom, preto mu chcem dať šancu. Je mladý a progresívny a toto je forma odmeny za jeho výkony v mládežníckom výbere. V budúcnosti si od neho veľa sľubujeme. Georgievski s nami párkrát nebol. Vybudoval si však stabilnú pozíciu v základnej zostave vo svojom klube a ja verím, že zúročí svoje skúsenosti," vyhlásil kouč Macedónska podľa portálu off.net.mk a na margo najbližšieho súpera doplnil: "Neočakávame zápas proti tímu, ktorý hrá krásny ofenzívny futbal. Jeho tri doterajšie duely v tejto kvalifikácii možno neboli príliš atraktívne, ale Slováci v nich boli efektívni, disciplinovaní a nesmierne nebezpeční v protiútokoch. Najväčšiu silu majú v strede poľa v Hamšíkovi, Makovi a Weissovi. Slabiny vidím v ich defenzíve. Máme dosť času, aby sme sa na nich zodpovedne pripravili." 

 

Balkánska krajina pri vstupe do tohto kvalifikačného cyklu prehrala vo Valencii so Španielskom vysoko 1:5. Potom vyhrala nad Luxemburskom doma 3:2 a následne si pripísala prehru na Ukrajine 0:1, hoci v tomto zápase siahala minimálne na bod. Slováci sú zatiaľ stopercentní a na čele C-skupiny majú 9 bodov z troch súbojov, Macedónčanom patrí štvrtá pozícia. 

 

Nominácia macedónskej futbalovej reprezentácie na stretnutie proti Slovensku (sobota 15. novembra o 20.45 h v Skopje) v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska: 
Brankári: Tome Pačovski (Mechelen/Belg.), Martin Bogatinov (Ermis Aradippou/Cyp.) 
Obrancovia: Vanče Šikov (Austria Viedeň/Rak.), Daniel Mojsov (Brann Bergen/Nór.), Daniel Georgievski (Melbourne Victory/Aus.), Stefan Ristovski (FC Parma/Tal.), Ezgjan Alioski (FC Schaffhausen/Švaj.), Aleksandar Damčevski (NAC Breda/Hol.) 
Stredopoliari: Agim Ibraimi (NK Maribor/Slovin.), Muhamed Demiri (FC St. Gallen/Švaj.), Aleksandar Trajkovski (Zulte Waregem/Belg.), Nikola Gligorov (Vardar Skopje), Besart Abdurahimi (Lokeren/Belg.), David Babunski (FC Barcelona "B"/Šp.), Arijan Ademi (Dinamo Záhreb/Chor.) 
Útočníci: Aco Stojkov (FK Rabotnički), Mirko Ivanovski (CFR Kluž/Rum.), Adis Jahovič (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Jovan Kostovski (OH Leuven/Belg.), Krste Velkoski (FK Sarajevo/Bos. a Herc.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies