Nokia schválila predaj divízie mobilných telefónov Microsoftu za 5,4 miliardy

NETKY.SK • 20 November 2013, 06:22 • 2 min
Nokia schválila predaj divízie mobilných telefónov Microsoftu za 5,4 miliardy

HELSINKY - Akcionári fínskej spoločnosti Nokia dnes veľkou väčšinou schválili predaj divízie mobilných telefónov a portfólia patentov americkej firme Microsoft za 5,4 miliardy eur. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Za plánovaný predaj, ktorý by sa mal dokončiť začiatkom budúceho roka, hlasovalo okolo 99 % akcionárov. Ich súhlas sa očakával, keďže hodnota akcií fínskej spoločnosti po oznámení dohody v septembri tohto roka vzrástla viac než dvojnásobne.

Nokia bola stratová aj v 3. kvartáli. Ako uviedla koncom októbra, jej čistá strata dosiahla 91 miliónov eur oproti strate 969 miliónov eur v rovnakom období minulého roka. Aj keď v prípade straty išlo o jej zmiernenie, tržby medziročne klesli o vyše 20 % na 5,6 miliardy eur. Dôvodom straty je pokračovanie prepadu tržieb práve spomínanej divízie mobilných telefónov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona