Nokia prijme vo Francúzsku 500 nových zamestnancov

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 09:59 • 2 min
Nokia prijme vo Francúzsku 500 nových zamestnancov

PARÍŽ - Fínska spoločnosť Nokia po prevzatí francúzskeho konkurenta Alcatel-Lucent (Alcatel) rozšíri jeho divíziu vývoja a výskumu o 500 nových zamestnancov. Informoval o tom v stredu šéf Alcatelu Michel Combes.

slovakia

left justify in out

Záväzok garantovať existujúce a vytvoriť nové pracovné miesta vyjadrili deň predtým šéfovia oboch spoločností na stretnutí s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom. Vláda v Paríži následne odobrila plánovanú fúziu.

 

"Záväzok bol nerušiť pracovné miesta z pohľadu ich počtu, hoci môžu nastať zmeny týkajúce sa charakteru práce, a zamestnať aspoň 500 nových výskumníkov," uviedol Combes pre rozhlasovú stanicu France Info. Nokia sa Parížu zaviazala, že Francúzsko udrží ako "pulzujúce centrum zlúčenej spoločnosti" a počty zamestnancov nebude znižovať nad rámec, s ktorým už počítal Alcatel. Francúzsky minister hospodárstva Emanuel Macron uviedol, že garancia pracovných miest sa vzťahuje na obdobie dvoch rokov od ukončenia transakcie.

 

Fínsky výrobca telekomunikačných zariadení Nokia sa tento týždeň dohodol na kúpe menšieho francúzskeho rivala Alcatel-Lucent za 15,6 mld. eur v akciách. Trhová hodnota zlúčenej spoločnosti by podľa agentúry Reuters mohla dosiahnuť viac ako 40 mld. eur. Zavŕšenie transakcie očakávajú obe firmy v prvej polovici roka 2016.

 

Alcatel-Lucent zamestnáva vo Francúzsku spolu zhruba 6 tis. ľudí, z toho 2 tis. pracuje v oblasti výskumu a vývoja. Nokia má vo Fínsku 6 900 zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies