Nokia predstavila svoj prvý tablet a dva phablety!

NETKY.SK • 23 Október 2013, 08:29 • 2 min
Nokia predstavila svoj prvý tablet a dva phablety!

ABÚ ZABÍ- Fínska spoločnosť Nokia dnes predstavila svoj prvý tablet a dva phablety, teda inteligentné telefóny s veľkým displejom. Informovali o tom agentúra AP, server BBC a denník Wall Street Journal.

slovakia

left justify in out

Výrobky s operačným systémom Windows predstavila Nokia v rámci Nokia World v Abú Zabí a podľa pozorovateľov je to jeden z posledných pokusov firmy posilniť svoju konkurencieschopnosť voči Apple a Samsungu pred prevzatím kľúčovej divízie mobilných telefónov zo strany Microsoftu. Okrem tabletu Lumia 2520 so systémom Windows RT a phabletov Lumia 1520 a Lumia 1320, ktoré budú mať obrazovku so 6-palcovou uhlopriečkou, Nokia predstavila aj tri lacnejšie modely mobilných telefónov radu Asha s cenou do 100 USD (73,13 eura). Tie sú zamerané najmä na rozvíjajúce sa trhy.

Základná cena tabletu Lumia 2520 by mala byť 499 USD, v prípade, že záujemca bude chcieť klávesnicu a batériu s dlhšou životnosťou, doplatí ďalších 149 USD. Phablet Lumia 1520 by mal stáť 740 USD a lacnejší Lumia 1320 339 USD.

Všetky tri dnes predstavené produkty by sa mali dostať do obchodov do konca roka. Predstavenie nových produktov Nokie nie je významné len pre fínsku firmu. Je dôležité aj pre vedenie Microsoftu, ktoré sa snaží zlepšiť pozíciu firmy v oblasti hardvéru. Dnes ide do predaja druhá verzia tabletu Surface od Microsoftu, ktorý počas prvého roka na trhu nesplnil očakávania.

Microsoft sa dohodol s Nokiou na prevzatí jej divízie mobilných telefónov začiatkom septembra. Hodnota kontraktu, ktorý by mal byť podľa firiem dokončený v 1. kvartáli budúceho roka, bola stanovená na 5,4 miliardy eur.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies