Nokia predstavila nový tablet N1

NETKY.SK • 18 November 2014, 16:58 • 2 min
Nokia predstavila nový tablet N1

ESPOO - Značka Nokia nakoniec predsa len nezmizne z každodenného života. Fínsky koncern uvedie na trh nový tablet. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Približne šesť mesiacov po tom, ako Nokia predala divíziu mobilných telefónov Microsoftu, prichádza na trh s novým tabletom. Fínsky koncern dnes predstavil tablet N1 so 7,9-palcovým (asi 20 cm) displejom, ktorý používa operačný systém Android od Google. Nový tablet bude rovnako veľký ako napríklad iPad mini od Apple. Na trh sa dostane na začiatku budúceho roka v Číne. Bez dane bude stáť 249 USD (199 eur).
   

Na rozdiel od minulosti však Nokia okrem mena zabezpečuje len technické know-how. O výrobu, predaj a ďalšie služby sa postará čínsky partner, uviedol fínsky koncern. Podľa informácií blogu GigaOm by to mala byť spoločnosť Foxconn, ktorá je známa predovšetkým ako výrobca prístrojov Apple.
     

Nokia koncom apríla uzavrela predaj svojej stratovej divízie vyrábajúcej smartfóny a tablety značky Lumia americkému softvérovému gigantu Microsoft. Microsoft najprv predával prístroje pod značkou Nokia, ale už ich medzičasom premenoval na Microsoft Lumia.
     

Nokia bola dlho jasnou jednotkou na trhu mobilných telefónov. V roku 2011 sa fínsky koncern rozhodol pre používanie operačného systému Windows Phone od Microsoftu namiesto Androidu. Podiel Nokie na trhu smartfónov a tabletov však zostal aj napriek masívnej reklamnej kampani len malý. Microsoft oznámil prevzatie mobilnej divízie Nokie za približne 3,8 miliardy eur v septembri 2013. Americký koncern potom ešte zaplatil Nokii ďalších 1,5 miliardy eur za patenty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies