Nokia po dokončení fúzie s Alcatelom spustila program prepúšťania

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 14:14 • 2 min
Nokia po dokončení fúzie s Alcatelom spustila program prepúšťania

NOKIA - Fínska telekomunikačná spoločnosť Nokia dnes spustila svoj program rušenia pracovných miest. Nokia totiž vlani získala takmer 80-% podiel vo francúzskej firme Alcatel-Lucent a v januári tohto roka nad ňou prevzala kontrolu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Fúzia je súčasťou novej stratégie spoločnosti Nokia, ktorá v roku 2014 predala stratovú výrobu mobilných telefónov americkému softvérovému koncernu Microsoft, aby sa mohla sústrediť na dodávky sietí a sieťového vybavenia.

 

Vlani v apríli obe spoločnosti oznámili, že plánujú svoje zlúčenie a od 14. januára 2016 začali spoločnú prevádzku.

 

Nokia však zatiaľ nespresnila, koľko pracovných miest zruší, uviedla len, že chce vďaka synergii do roku 2018 ušetriť na prevádzkových nákladoch 900 miliónov eur.

 

K prepúšťaniu dôjde najmä v oblastiach, ktoré sa prekrývajú, ako je napríklad výskum a vývoj či organizácia regionálneho predaja a iné zdvojené funkcie vo firme. Nokia dodala, že ďalšie podrobnosti zverejní spolu s kvartálnymi výsledkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies