Nokia kupuje Alcatel-Lucent za 15,6 miliardy

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 09:41 • 2 min
Nokia kupuje Alcatel-Lucent za 15,6 miliardy

PARÍŽ - Fínsky výrobca telekomunikačných zariadení Nokia kúpi menšieho francúzskeho rivala Alcatel-Lucent za 15,6 mld. eur v akciách. Nokia dohodu potvrdila v stredu. Trhová hodnota zlúčenej spoločnosti by podľa agentúry Reuters mohla dosiahnuť viac ako 40 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Existujúce akcie Alcatelu sa majú za podiely v zlúčenom podniku meniť v pomere 0,55 ku jednej. Ak sa podarí výmena všetkých akcií, budú súčasní podielnici Alcatel-Lucent v novej firme kontrolovať 33,5 % a Nokii pripadne podiel 66,5 %. Zavŕšenie transakcie obe spoločnosti očakávajú v prvej polovici roka 2016. Zlúčený podnik by zamestnával zhruba 114 tis. ľudí pri ročných tržbách na úrovni 26 mld. eur, uviedla agentúra Reuters.

 

Vlani Nokia predala svoju stratovú divíziu mobilných telefónov americkej spoločnosti Microsoft a transformovala sa na výrobcu zariadení pre telekomunikačné siete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies