Nokia kúpi podiel Siemensu v spoločnom podniku NSN za 1,7 miliardy eur

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 10:06 • 2 min
Nokia kúpi podiel Siemensu v spoločnom podniku NSN za 1,7 miliardy eur

HELSINKI - Siemensu sa po niekoľkých pokusoch podarilo nájsť kupca na svoj podiel v spoločnom podniku Nokia Siemens Networks (NSN), informovali agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

Podiel Siemensu prevezme doterajší partner Nokia za 1,7 miliardy eur, uviedli obe firmy. Transakcia, ktorú ešte musia schváliť protimonopolné úrady, sa má dokončiť počas tretieho kvartálu. Nokia, ktorá sa tak stane 100-% vlastníkom NSN, zaplatí 1,2 miliardy eur v hotovosti a na zvyšných 500 miliónov eur poskytne Siemens stratovému výrobcovi mobilných telefónov jednoročný úver.

Siemens sa už viackrát pokúšal predať svoj podiel v spoločnej firme založenej v roku 2007. Finanční investori však vždy nakoniec cúvli. Podľa mnohých investorov NSN zostáva aj napriek tretiemu kolu sanácie a zrušeniu tisícov pracovných miest problémovou firmou.

"Predajom podielu v NSN dôsledne pokračujeme v napĺňaní nášho plánu zamerať sa na kľúčové aktivity," uviedol šéf Siemensu Joe Kaeser.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies