Nokia chce celosvetovo prepustiť až 15-tisíc zamestnancov

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 14:01 • 2 min
Nokia chce celosvetovo prepustiť až 15-tisíc zamestnancov

HELSINKI - Fínsky výrobca telekomunikačných zariadení Nokia plánuje celosvetovo zrušiť 10 až 15 tisíc pracovných miest. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters, ktorá citovala odborové zdroje.

slovakia

left justify in out

Prepúšťanie má byť súčasťou programu, ktorý Nokia odštartovala minulý mesiac v snahe znížiť prevádzkové náklady do roku 2018 o 900 mil. eur. Konkrétne číslo, koľko zamestnancov plánuje celkovo prepustiť, spoločnosť zatiaľ nezverejnila.


Zástupca odborov Risto Lehtilahti však uviedol, že úsporný program podľa jeho zdrojov celosvetovo pravdepodobne zasiahne 10 až 15 tisíc pracovníkov. Hovorkyňa spoločnosti jeho vyjadrenia odmietla komentovať. Nokia na celom svete zamestnáva zhruba 104 tisíc ľudí. Minulý mesiac spoločnosť informovala, že vo Fínsku plánuje zrušiť tisíc pracovných pozícií, kým pôvodne uvažovala o prepustení 1 300 zamestnancov.


Nokia v apríli dokončila prevzatie menšieho francúzskeho rivala Alcatel-Lucent. Transakciu za 15,6 mld. eur, v rámci ktorej Nokia získala približne 79 % akcií konkurenčnej firmy, predtým odsúhlasil francúzsky úrad dohľadu nad kapitálovými trhmi. V roku 2013 Nokia predala svoju stratovú divíziu mobilných telefónov americkej firme Microsoft a transformovala sa na výrobcu zariadení pre telekomunikačné siete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona