Noel Gallagher: Vrtieť zadkom za peniaze nie je umenie

NETKY.SK • 24 Február 2015, 15:58 • 2 min
Noel Gallagher: Vrtieť zadkom za peniaze nie je umenie

USA - Britský gitarista Noel Gallagher nesúhlasí s výrokmi rappera Kanyeho Westa o tom, že speváčka Beyoncé je väčšia umelkyňa ako hudobník Beck.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v rozhovore pre portál Stereogum, pričom poznamenal, že vrtieť zadkom za peniaze nie je umenie. Beck si z tohtoročného udeľovania Grammy odniesol cenu v kategórii Album roka, čo sa však nepáčilo Westovi a po ceremoniáli vyhlásil, že Beck by mal rešpektovať umenie a ocenenie dať Beyoncé.

"Niekto by mal tomu chlapcovi kúpiť slovník. Následne by si mal vyhľadať, čo znamená slovo umenie a pouvažovať nad tým, či mu tá definícia akýmkoľvek spôsobom pripomína Beyoncé. Ak vrtieť zadkom za peniaze znamená robiť umenie, tak potom má vyhraté, nie? Beck si piesne píše sám. Môžete si najať celý tím textárov, ôsmich producentov a deviatich technikov alebo si to môžete sami zaspievať a zahrať. Je na vás, ako sa rozhodnete," vyjadril sa 47-ročný Gallagher. 

 

Noel Gallagher pôsobil od roku 1991 v kapele Oasis. S formáciou vydal albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi Noelom a jeho bratom, spevákom Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu. Noel neskôr založil kapelu Noel Gallagher's High Flying Birds, s ktorou vydal v roku 2011 prvú, eponymnú štúdiovku. Z albumu, ktorý dobyl UK Chart, pochádzajú single The Death of You and Me, AKA... What a Life!, If I Had a Gun..., Dream On a Everybody's on the Run. Formácia má 2. marca vydať druhý počin s názvom Chasing Yesterday.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies