Noel Gallagher: S Oasis už nevystúpim

NETKY.SK • 21 November 2013, 15:37 • 2 min
Noel Gallagher: S Oasis už nevystúpim

LONDÝN - Britský hudobník Noel Gallagher so skupinou Oasis, v ktorej do roku 2009 pôsobil aj ako gitarista, už nevystúpi. Povedal to v rozhovore pre magazín Rolling Stone, keď sa ho pýtali, či na budúci rok plánujú oslavy 20. výročia vydania hitového albumu Definitely Maybe (1994).

slovakia

left justify in out

''Mala by vyjsť asi nejaká nevyhnutná reedícia. Kapela sa však rozpadla, určite ste o tom počuli, nie? Už nie je žiadna skupina. Ak sa chystá nejaký reunion, ja v ňom nebudem,'' vyjadril sa 46-ročný hudobník a dodal, že na otázku, či sa Oasis dajú opäť dokopy, odpovedá približne šesťkrát za deň. ''Odpovedám na to asi šesť ráz za deň, takže je to pod kontrolou. Chápem to, ľudia s tým nikdy neprestanú, až kým sa to stane. Takto to jednoucho funguje. Som však hrdý na všetko, čo sme spolu spravili. Myslím, že niektoré skladby sú naozaj zlé a prežili sme zopár období, na ktoré je lepšie zabudnúť. Myslím si však, že celkovo sme spravili tri výborné a štyri dobré albumy, čo nie je také zlé,'' vyhlásil.

Noel Gallagher pôsobil v Oasis od roku 1991. Skupina debutovala v roku 1994 spomínaným albumom Definitely Maybe. Po ňom nasledovali nahrávky (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi Noelom a jeho bratom Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu. Noel si neskôr založil vlastnú kapelu Noel Gallagher's High Flying Birds, s ktorou v roku 2011 vydal eponymnú debutovú štúdiovku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona