Noel Gallagher's High Flying Birds zverejnili skladbu Fort Knox

NETKY.SK • 29 Október 2017, 10:41 • 2 min
Noel Gallagher's High Flying Birds zverejnili skladbu Fort Knox

BRATISLAVA - Anglická kapela Noel Gallagher's High Flying Birds zverejnila skladbu Fort Knox.

slovakia

left justify in out

Novinka sa bude nachádzať na albume Who Built The Moon?, ktorý sa dostane na trh 24. novembra a bude obsahovať dvanásť piesní. Päťdesiatročný niekdajší člen už nefungujúcej kapely Oasis sa pri tvorbe skladby inšpiroval americkým rapperom Kanyem Westom. „ Začalo to rozhovorom o skladbe The Power Kayeho Westa. Speváčka Y-See ani skladbu nepočula a začala do nej k nej nahrávať vokály. Vtedy sme si povedali: ‘Dopekla, úplne to zapadlo’, " vyjadril sa muzikant. Spolu s piesňou kapela ponúkla prostredníctvom služby YouTube aj lyric video. Formácia tiež nedávno ohlásila turné, počas ktorého sa predstaví napríklad 14. apríla 2018 v pražskej Lucerne.

 

 

Noel Thomas David Gallagher sa preslávil v spomínanej kapele Oasis, v ktorej pôsobil od roku 1991 a vydal s ňou albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi ním a jeho bratom, spevákom Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu. Noel neskôr založil formáciu Noel Gallagher's High Flying Birds, s ktorou vydal v roku 2011 prvú, eponymnú štúdiovku. Z albumu, ktorý dobyl UK Chart, pochádzajú single The Death Of You And Me, AKA... What A Life!, If I Had A Gun..., Dream On a Everybody's On The Run. Druhá nahrávka Chasing Yesterday (2015) sa takisto dostala na vrchol britského albumového rebríčka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona