Noel Gallagher pripravuje nový album

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 09:30 • 2 min
Noel Gallagher pripravuje nový album

LONDÝN - Anglický hudobník Noel Gallagher pripravuje so svojou skupinou Noel Gallagher's High Flying Birds tretí album, ktorý by chceli vydať na budúci rok. Štyridsaťosemročný rodák z Manchestru to uviedol v rozhovore pre magazín NME.

slovakia

left justify in out

"Momentálne som v polovici nahrávania nového albumu. V máji, keď budem mať trochu času, sa znova vrátim do štúdia a dúfam, že do Vianoce ho dokončím. To, že album dokončím do Vianoc a potom budem môcť tri mesiace len sedieť doma a pozerať futbal, je ten absolútne najlepší scenár. Veci však majú vo zvyku nevychádzať, takže je možné, že album nedokončím tento rok a budem na ňom pracovať ešte aj budúci rok o takomto čase. Nikdy neviete," vyhlásil Gallagher, ktorý zatiaľ neprezradil názov novinky.


Noel Thomas David Gallagher sa preslávil v kapele Oasis, v ktorej pôsobil od roku 1991 a vydal s ňou albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi ním a jeho bratom, spevákom Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu. Noel neskôr založil spomínaný formáciu Noel Gallagher's High Flying Birds, s ktorou vydal v roku 2011 prvú, eponymnú štúdiovku. Z albumu, ktorý dobyl UK Chart, pochádzajú single The Death Of You And Me, AKA... What A Life!, If I Had A Gun..., Dream On a Everybody's On The Run. Druhá nahrávka Chasing Yesterday (2015) sa takisto dostala na vrchol britského albumového rebríčka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona