Nočný život v Trnave sa opäť pokúsia predĺžiť

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 11:38 • 2 min
Nočný život v Trnave sa opäť pokúsia predĺžiť

TRNAVA – V Trnave sa poslanci budú po roku opäť zaoberať nariadením, ktoré má umožniť v letných mesiacoch predĺžiť otváracie hodiny v kaviarňach, baroch, reštauráciách, ako aj na exteriérových terasách. Minulý rok návrh tohto nariadenia ani po dvoch pokusoch nezískal dostatočnú podporu poslancov mestského zastupiteľstva. Radnica predkladá na júnové rokovanie rovnaký návrh, ako pred rokom.

slovakia

left justify in out

Ten ráta s otváracími hodinami v centre do 23:00 v prevádzkach, ktoré sa nachádzajú v stavbách, kde sú aj byty. Až do 02:00 hodiny by mohli mať v prípade schválenia nariadenia mestským zastupiteľstvom otvorené prevádzky, ktoré sú umiestnené v stavbách, kde nie sú byty. Rovnako do 02:00 by mohli byť otvorené prevádzkarne s pohostinskou činnosťou a prevádzkarne s produkciou hudby v absolútnom centre mesta, teda na Hlavnej, Štefánikovej, Radlinského, Hviezdoslavovej, Halenárskej ulici a na Trojičnom námestí. Exteriérové terasy v centre by mohli byť v prevádzke do 23:00 a v niektorých prípadoch až do 01:00. Najnovším návrhom nariadenia o pravidlách času predaja a času prevádzky služieb na území mesta sa mestské zastupiteľstvo bude zaoberať 26. júna.

„Mesto Trnava chce týmto návrhom všeobecne záväzného nariadenia výjsť v ústrety podnikateľom a prispieť k tomu, aby hlavne v lete mesto po 22:00 nezostalo prázdne. Samozrejme, očakávame od prevádzkovateľov podnikov, ale aj ich návštevníkov, že budú rešpektovať tých, ktorí chcú v tomto čase spať,“ povedal hovorca trnavskej radnice Pavol Tomašovič.

Mestské zastupiteľstvo v Trnave sa touto problematikou zaoberalo v minulom roku dvakrát. Nariadenie o predĺžení otváracích hodín získalo väčšinu hlasov poslancov, nepodporila ho však potrebná dvojtretinová väčšina. Obyvatelia centra mesta poslancov upozornili, že jeho prijatím by sa zaviedla nerovnosť práv obyvateľov mesta podľa miesta bydliska.

Trnava experimentuje s otváracími hodinami už dlhšie. Kým jedna časť obyvateľov volá po možnosti posedieť si v lete v podnikoch alebo na terasách pred nimi čo najdlhšie, ďalšia časť sa sťažuje na rušenie nočného pokoja.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies