Nočný zákaz vychádzania končí

NETKY.SK • 4 Január 2022, 14:35 • 2 min
Nočný zákaz vychádzania končí

BRATISLAVA – Od pondelka 10. januára už nebude platiť nočný zákaz vychádzania. V platnosti však ostávajú všetky doterajšie opatrenia, ktoré sa týkajú obchodov, prevádzok služieb, hotelových zariadení, lyžiarskych stredísk či cestovania v diaľkových linkách. Núdzový stav a zákaz zhromažďovania nad šesť osôb v platnosti zostávajú. Informovala hovorkyňa o tom Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

slovakia

left justify in out

Vstup do obchodov, prevádzok služieb či reštaurácií sa bude naďalej riadiť vyhláškami Úradu verejného zdravotníctva SR. „Esenciálne obchody budú fungovať v režime základ. Neesenciálne obchody, služby a reštaurácie budú otvorené len pre osoby plne zaočkované, alebo ak za posledných šesť mesiacov prekonali ochorenie COVID-19,“ dodala hovorkyňa. Ide o režim OP.

 

img

 

V režime OP, ako doteraz, budú na základe aktuálne platných vyhlášok ÚVZ SR fungovať hotely (vrátane povinnosti negatívneho testu), lyžiarske strediská či bohoslužby. Režim OTP bude stále platiť v rýchlikoch, IC vlakoch a na diaľkových autobusových linkách. Od pondelka sa tiež otvárajú základné a stredné školy, v ktorých však budú platiť prísne protiepidemické opatrenia. „Rúška budú povinné už od prvého ročníka základných škôl a rodičom sa dôrazne odporúča, aby svoje deti otestovali ešte pred nástupom do školy a tieto testy opakovali dvakrát týždenne,“ doplnila Eliášová. Režim na školách sa bude riadiť školským semaforom. Aj po 9. januári ostáva v platnosti núdzový stav, ktorý na 90 dní vyhlásila vláda SR. Neruší sa ani zákaz zhromažďovania nad šesť osôb, okrem členov spoločnej domácnosti.

 

Možno vás zaujme: Premiér vie, kedy otvoriť školy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies