Nočný klub Irving Plaza čelí žalobe za streľbu pred koncertom rappera T.I., pri ktorej zomrel človek

NETKY.SK • 22 September 2016, 16:14 • 2 min
Nočný klub Irving Plaza čelí žalobe za streľbu pred koncertom rappera T.I., pri ktorej zomrel človek

BRATISLAVA - Newyorská Irving Plaza a spoločnosť Live Nation čelia ďalšej žalobe v súvislosti s májovou streľbou pred koncertom rappera T.I., pri ktorej zomrel jeden človek. Známy nočný klub a organizátorskú spoločnosť zažalovali dvaja návštevníci podujatia, ktorí počas incidentu utrpeli zranenia.

slovakia

left justify in out

Právny zástupca dvojice Vincent Provenzano uviedol, že jeho klientov udupali ostatní návštevníci klubu, keď sa snažili ujsť pred streľbou. Podľa žaloby Irving Plaza a Live Nation zanedbali bezpečnosť, pretože návštevníkov podniku neprehľadali dostatočne, a tak nezistili, či majú u seba zbrane. Dvojica preto od nich žiada bližšie nešpecifikované odškodné.


Spomínaný incident sa odohral krátko pred začiatkom koncertu, keď zrazu americký rapper Troy Ave vbehol do VIP miestnosti a bezohľadne päťkrát vystrelil do davu, pričom sa postrelil do nohy. Projektily zasiahli celkovo štyroch ľudí vrátane jeho bodyguarda, ktorý zomrel v dôsledku poranenia brucha. Interpreta krátko na to zatkli, pričom sudca vtedy zamietol jeho žiadosť o prepustenie na kauciu. Balistické testy dokázali, že jednu z troch zbraní, ktoré našli v rapperovej dodávke, použili na mieste činu.


Troya Avea napokon začiatkom júla prepustili na kauciu 500-tisíc dolárov, musí však nosiť monitorovacie zariadenie na členku a nesmie opustiť mesto New York. Okrem toho má zákaz priblíženia sa k miestam, kde sa usporadúvajú verejné vystúpenia. Podľa jeho právnikov je rapper nevinný, pričom McPhattera v skutočnosti zastrelil niekto iný, komu následne interpret vytrhol zbraň a vystrelil naňho. Začiatkom augusta podal na Irving Plazu a Live Nation žalobu aj on, pričom ako dôvod taktiež uviedol zanedbanie bezpečnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona