Noční vlci si uctili pamiatku obetí Auschwitzu, pokračujú v jazde do ČR

NETKY.SK • 3 Máj 2016, 15:06 • 2 min
Noční vlci si uctili pamiatku obetí Auschwitzu, pokračujú v jazde do ČR

VARŠAVA - Motorkári z ruského klubu Noční vlci, ktorí sa pri príležitosti Dňa víťazstva aj tento rok vydali na jazdu z Moskvy do Berlína, si dnes na mieste bývalého koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau uctili pamiatku obetí fašizmu.

slovakia

left justify in out

Mesto Osvienčim je posledným cieľom jazdy Nočných vlkov na území Poľska, odkiaľ sa v najbližších hodinách presunú do susedného Česka.


Vasiľjev pre TASS uviedol, že radoví občania v Poľsku boli k motorkárom prívetiví. "S mnohým nám pomáhali, zabezpečili stravovanie i nocľah," vysvetlil. Dodal však, že v kontakte s predstaviteľmi štátnych orgánov a štruktúr "bolo cítiť, mierne povedané, napätie".


Poľské úrady totiž koncom uplynulého týždňa oznámili, že na územie Poľska ruských motorkárov nevpustia. Túto sankciu uplatnili 1. mája, keď sa sedemčlenná skupina Nočných vlkov pokúšala prejsť z Bieloruska do Poľska.


Poľskí pohraničníci však vtedy vstup na územie krajiny zakázali aj tým šiestim členom skupiny, ktorí mali pasy členských krajín EÚ. Tento postup poľských pohraničníkov zaskočil aj poľské ministerstvo zahraničných vecí i jeho šéfa Witolda Waszczykowského.


Agentúra TASS informovala, že motorkári, ktorým v Poľsku odmietli vstup do schengenskej zóny, sa dostali na Slovensko. S kolónou motorkárov prichádzajúcich cez Poľsko sa majú stretnúť v Brne a odtiaľ budú spolu pokračovať na Berlín.


Tohtoročná motorkárska jazda vyštartovala z Moskvy v piatok 29. apríla. Jej trasa vedie cez Rusko, Bielorusko, Poľsko, Slovensko, Rakúsko, Česko a Nemecko. V cieli - v Berlíne - by motorkári mali byť 9. mája.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona