Noční vlci sa chcú súdiť s Nemeckom kvôli odmietnutiu vstupu

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 10:23 • 2 min
Noční vlci sa chcú súdiť s Nemeckom kvôli odmietnutiu vstupu

HELSINKI/MOSKVA - Fínske úrady v noci na utorok nepovolili vstup do krajiny ruskému motorkárovi, informovala dnes agentúra TASS s odvolaním sa na fínsku pohraničnú stráž. Rozhodnutie o tom bolo prijaté na základe dôkladnej analýzy prípadu a po konzultácii s členskými štátmi schengenskej zóny.

slovakia

left justify in out

"Tomuto človeku už predtým odmietli povoliť vstup Poľsko i Litva," uvádza sa vo vyhlásení. Fínske úrady však uviedli, že motocyklista nemá priamy vzťah s ruským motorkárskym klubom Noční vlci, ktorého členovia jazdou z Moskvy do Berlína chceli vzdať hold Červenej armáde a jej víťazstvu nad nacistickým Nemeckom v druhej svetovej vojne.

 

Poľsko a Litva motorkárov odmietli vpustiť na svoje územie. Nemecko niektorým z nich anulovalo schengenské víza.

Vodca klubu Noční vlci Alexandr Zaldostanov dnes podľa agentúry RIA Novosti informoval, že toto rozhodnutie klub napadne na súde.

 

V rozhovore pre ruský denník Izvestija Zaldostanov vyhlásil, že Noční vlci napadnú na nemeckom súde zákaz vatupu Nočných vlkov na nemecké územie, anulovanie víz na vstup do schengenského priestoru, ako aj deportáciu motorkárov z Nemecka.

 

Spolu s ruskými motorkármi sa na nemecké súdy obrátia aj ich európski kolegovia, spresnil Zaldostanov, podľa ktorého Rusov bude na súde zastupovať nemecký advokát. Zaldostanov, známy aj pod prezývkou Chirurg, poznamenal, že rozhodnutie nemeckých úradov bolo politicky motivované, preto očakáva, že vyhrať súd nebude ľahké.

 

Nemecký politológ Alexander Rahr v rozhovore pre Izvestija povedal, že každý štát má právo odmietnuť niektorým osobám vstup na svoje územie, pričom nemusí vysvetľovať príčiny svojho konania.

 

Kým Poľsko a Litva ruských motorkárov nevpustili na svoje územie, niekoľko z nich položilo cez uplynulý víkend vence kvetov k pomníkom padlých sovietskych vojakov v Bratislave a Viedni a momentálne sa nachádzajú na území Nemecka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona