Noční vlci mieria na Bratislavu: V sobotu položia vence na bratislavskom Slavíne!

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 15:51 • 2 min
Noční vlci mieria na Bratislavu: V sobotu položia vence na bratislavskom Slavíne!

BRATISLAVA - Ruskí motorkári z klubu Noční vlci prídu na Slovensku v sobotu 2. mája medzi 14:00 a 15:00. Motorkári položia vence a kvety k pomníku sovietskych vojakov na Slavíne, potom budú pokračovať do Rakúska.

slovakia

left justify in out

"Hlavnou úlohou skupiny ruských motorkárov je uctenie pamiatky vojakov červenej armády, ktorí obetovali svoje životy v bojoch proti fašizmu a za oslobodenie Európy počas 2. svetovej vojny," píše Veľvyslanectvo Ruskej federácie v Slovenskej republike, ktoré informovalo agentúru SITA aj o plánovanom príchode Nočných vlkov do Bratislavy.

 

Polícia i Ministerstvo vnútra SR sú už na príchod ruských motorkárov pripravení. Ako vo štvrtok povedal pre agentúru SITA hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov, ak budú motorkári porušovať na našom území zákony, sú naše úrady pripravené ich z krajiny vyhostiť. "Situáciu polícia neustále monitoruje a je v kontakte s políciami susedných štátov. V prípade narušenia verejného poriadku alebo dopravných priestupkov budú príslušné zložky pripravené zasiahnuť," povedal Lazarov. 

 

V médiách sa vo štvrtok objavili informácie, že motorkári z ruského klubu Noční vlci po vstupe na územie Európskej únie mieria do Bratislavy, kde sa majú spojiť s inými motorkárskymi skupinami z Balkánu a smerovať následne do Nemecka. Jazdou z Moskvy do Berlína si chcú pripomenúť porážku nacistického Nemecka v roku 1945. Pôvodne plánovali prejazd Bieloruskom, Poľskom, Slovenskom, Rakúskom a Českou republikou a doraziť do hlavného mesta Nemecka mali 9. mája. Ich cieľom má byť Treptovský park, kde sa nachádza pamätník Červenej armády. Pri vstupe na územie Európskej únie mali však na hranici Poľska a Bieloruska problémy, keďže poľské orgány ich nechceli vpustiť na svoje územie. Poľská premiérka Ewa Kopaczová už predtým celé podujatie označila za provokáciu. 

 

Šéf klubu Aleksandr Zaldostanov, známy ako Chirurg, je osobným priateľom ruského prezidenta Vladimíra Putina a vzťahujú sa na neho protiruské sankcie prijaté USA a Kanadou. Klub Noční vlci je známy ruským nacionalizmom a otvorene podporoval napríklad anexiu Krymu Ruskom a následné proruské povstanie na východe Ukrajiny. Jeho členovia sa tiež hlásia k pravoslávnej viere, čo ich podľa vlastných slov odlišuje od ostatných motorkárskych klubov, ktoré sú zapletené v kriminálnych aktivitách.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies