Noční vlci dorazili do Berlína

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 15:11 • 2 min
Noční vlci dorazili do Berlína

BERLÍN - Ruský motorkársky gang Noční vlci dorazil v nedeľu večer do Berlína, kde si jeho členovia uctia 71. výročie ukončenia druhej svetovej vojny a kapituláciu nacistického Nemecka pred spojeneckými silami. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Motorkári prišli do nemeckej metropoly podľa plánu; z Moskvy vyrazili 29. apríla po trase, ktorou v roku 1945 prešla Červená armáda. Skupina približne 200 členov tohto gangu hodlá položiť kvety k sovietskemu vojenskému pamätníku neďaleko Brandenburskej brány a navštíviť niekoľko ďalších podobných lokalít v Berlíne.

 

Noční vlci sa o takýto výsledok pokúsili už vlani; do Berlína však vzhľadom na cestovné obmedzenia dorazilo iba niekoľko členov. Gang je vnímaný kontroverzne pre svoju podporu ruskej anexie ukrajinského polostrova Krym v roku 2014, ako aj proruských separatistov na východe Ukrajiny.

 

Známym priaznivcom Nočných vlkov je aj ruský prezident Vladimir Putin, ktorý s týmto gangom už niekoľkokrát jazdil na trojkolesovej motorke.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies