Nočné teploty klesli v Česku až pod -30, mráz sa ešte ani zďaleka nekončí

NETKY.SK • 7 Január 2017, 09:02 • 2 min
Nočné teploty klesli v Česku až pod -30, mráz sa ešte ani zďaleka nekončí

PRAHA - Najnižšie nočné teploty klesli na niektorých miestach Česka až pod mínus 30 stupňov Celzia, píše webové vydanie denníka Mladá fronta DNES s odvolaním sa na údaje z automatických meracích staníc na horách.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia varujú aj naďalej pred silnými mrazmi. Výstraha platí pre celé Českú republiku, zosilnená je pre Plzenský a Karlovarský kraj.

 

Najnižšiu teplotu namerala v noci nadnes stanica Orlické Záhoří pri Rychnove nad Kněžnou v severovýchodných Čechách. Teplota tam podľa Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) klesla pod mínus 32 stupňov.

 

Podobné hodnoty namerala aj stanica Jelení v okrese Karlove Vary; k mínus 30 klesli teploty i v južných Čechách - na Horskej Kvilde na Šumave a v okolí Prachatíc. ČHMÚ však upozorňuje, že údaje z automatických staníc nie sú verifikované, zdôrazňuje spravodajský server iDNES.cz.

 

Meteorológovia vyhlásili na dnes varovanie pred veľmi silným mrazom. Pre väčšinu ČR platí výstraha s nízkym stupňom nebezpečenstva, avšak v Plzenskom a Karlovarskom kraji je vyhlásený vysoký stav nebezpečenstva.

 

"Na severovýchode územia sa bude veľmi studený vzduch udržovať aj v ďalších dňoch, najnižšie nočné teploty sa budú pohybovať väčšinou pod mínus 12 stupňov," konštatuje ČHMÚ podľa Mladej fronty DNES.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona