Nočné prehliadky hradu Strečno vyvrcholia stretnutím s Bátoričkou

NETKY.SK • 16 August 2012, 06:26 • 2 min
Nočné prehliadky hradu Strečno vyvrcholia stretnutím s Bátoričkou

Nočné prehliadky hradu Strečno vyvrcholia stretnutím s Bátoričkou - Kultúra Séria tohtoročných letných nočných prehliadok hradu Strečno vyvrcholí v piatok 24. augusta.

slovakia

left justify in out

img

Séria tohtoročných letných nočných prehliadok hradu Strečno vyvrcholí v piatok 24. augusta. Ústrednou postavou napínavého podujatia s príznačným názvom Duchovia, elfovia, strečniansky des bude krvavými legendami opradená čachtická grófka Alžbeta Bátoriová.
      „Pravidelní návštevníci nočných prehliadok vedia, že strečnianske desy sú najmä o zábave. Radi sa zapájajú do našich divadelných predstavení, hoci spočiatku sa mnohí ostýchali stať sa na chvíľku jedným z účinkujúcich,“ uviedla členka žilinskej divadelno-improvizačnej skupiny Kapor na scéne Michaela Pastorková.
      Hlavná scénka bude o tom, ako si Bátorička prenajala hrad Strečno od Žofie Bosniakovej. Spestrením spomínanej nočnej prehliadky bude podľa Adriany Brziakovej z organizátorského Považského múzea v Žiline známa filmová rodina Adamsovcov či upíria sága, ale napríklad aj mobilná hvezdáreň.
      „V prípade priaznivého počasia sa bude dať pozorovať mesiac, nerovnosti jeho povrchu; moria, pohoria, zálivy, krátery, ale aj jednotlivé hviezdne sústavy. Verím, že záujemcovia uvidia aj prelet orbitálneho komplexu ISS a mnohé ďalšie umelé družice Zeme,“ vysvetlil riaditeľ Považskej hvezdárne v Žiline Miroslav Znášik.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona