Nočné búrky v Rakúsku po sebe zanechali zranených a rozsiahle škody

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 14:37 • 2 min
Nočné búrky v Rakúsku po sebe zanechali zranených a rozsiahle škody

VIEDEŇ - Viaceré časti Rakúska v noci z pondelka na utorok zasiahli silné búrky sprevádzané nárazmi vetra do rýchlosti 100 kilometrov za hodinu, ktoré spôsobili rozsiahle škody a zranenia najmenej piatich ľudí. Informuje o tom spravodajský portál ORF, podľa ktorého bola zrejme najhoršia situácia v Štajersku, kde pohotovostné zložky absolvovali až 700 výjazdov. Škody však hlásili aj z Dolného Rakúska, Burgenlandu a Korutánska.

slovakia

left justify in out

Podľa ORF došlo na území Štajerska ku krátkodobému prerušeniu dodávok elektriny pre asi 10-tisíc domácností. Popadané stromy tiež zablokovali cesty a dve železničné trate, pričom v jednom prípade vážne poškodili rušeň nákladného vlaku. V štajerskej metropole Graz zasiahol padajúci strom auto, ktorého vodič vyviazol s ľahkým poranením hlavy. Podľa miestnej pobočky Červeného kríža zranili ďalšie štyri osoby uvoľnené vetvy a časti striech. Portál ORF uvádza, že v súvislosti s búrkami zasahovalo v rôznych častiach Štajerska okolo 3500 hasičov. Ďalších 900 sa podieľalo na zásahoch v Dolnom Rakúsku, kde vietor takisto strhával stromy a strechy, na rozdiel od predošlých búrok však neznamenali väčšie záplavy.

Prudké búrky sprevádzané silným vetrom a miestami aj krupobitím v pondelok večer zasiahli aj Česko. Okrem narušenia dopravy a výpadkom v zásobovaní elektrinou došlo aj k rozvodneniu niektorých riek. V obci Jeřmanice v Libereckom kraji sa utopil 64-ročný muž, ďalší človek utrpel zranenia na Vysočine, keď na jeho chatku v kempe spadol strom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies