Nočná mora sa skončila. Juventus rozviazal kontrakt s Ramseym

NETKY.SK • 27 Júl 2022, 10:21 • 2 min
Nočná mora sa skončila. Juventus rozviazal kontrakt s Ramseym

Aaron Ramsey už nie je hráčom Juventusu. Reprezentant Walesu sa v klube presadiť nedokázal a vedenie sa ho chcelo za každú cenu zbaviť, dohododlo sa s ním preto na predčasnom ukončení zmluvy.

slovakia

left justify in out

Ide o jeden z najhorších prestupov v histórii talianskeho giganta, o čom najlepšie vypovedá fakt, že manažment Starej dámy futbalistovi ochotne vyplatil odstupné vo výške troch miliónov eur za predčasné rozviazanie kontraktu. Ramsey síce požadoval štyri milióny, obe strany sa napokon dohodli na kompromise. Britský záložník v klube poberal ročný plat až sedem miliónov eur.

 

 

Tridsaťjedenročný hráč dorazil do Turína v roku 2019 z Arsenalu a okamžite sa stal tŕňom v oku fanúšikov. Ramsey bol viackrát dlhodobo zranený, dokonca kritizoval lekársky tím Juventusu. Minulý rok hosťoval v škótskom Rangers, kde sa takisto vôbec nepresadil a odohral len sedem zápasov, v ktorých strelil dva góly.

 

Ramseyho bilancia v Juventuse sa od roku 2019 zastavila na čísle 69 zápasov, 6 gólov a 6 asistencií. Aj napriek podpriemerným výkonom má v zbierke medailu za zisk Scudetta a ďalších trofejí. Futbalistovi bolo predovšetkým vyčítané, že nedokázal pochopiť taktiku trénerov a častokrát na trávniku pôsobil splašeným, bezmocným dojmom. Fanúšikovia Juve dokonca jeho odchod začali hromadne oslavovať na sociálnych sieťach, ale aj v uliciach.

 

 

Ramsey sa stal „slávnym“ aj vďaka svojmu lukratívnemu kontraktu, ktorý mu za jeden deň garantoval takmer pol milióna eur. Ak prepočítame jeho bilanciu na odohrané minúty, jeho jedna minúta na trávniku stála Juventus v minulej sezóne 100 tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona