Nocadeň zverejnili skladbu Čítaš mi z pier

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 08:46 • 2 min
Nocadeň zverejnili skladbu Čítaš mi z pier

BRATISLAVA - Slovenská rocková kapela Nocadeň dnes ráno zverejnila novú skladbu Čítaš mi z pier.

slovakia

left justify in out

„Pesničku sme s chlapcami vybrali z viacerých noviniek, ktoré sme nahrali koncom minulého roka. Je v nej zachytený ten moment, keď sa vzťah dostane do štádia, keď máte pocit, že toho druhého máte úplne prečítaného, viete o ňom všetko, no celé to môže byť aj tak úplne inak. Skladba má v sebe zvláštnu silu a sú v nej rozpoznateľné naše hlavné črty. Má náladu, ktorú na nás naši fanúšikovia milujú a je v nej aj moment prekvapenia,“ povedal líder kapely Rasťo Kopina v rozhovore pre agentúru SITA.

 


Kapela totiž tentoraz medzi svoju čisto mužskú zostavu vpustila aj ženu. „Je ňou Karolína Majerníková, známa aj pod menom Lina Mayer. Pre niekoho môže ísť o nečakané spojenie, no pravda je tá, že sa okolo seba motáme niekoľko rokov a sľúbili sme si to už dávnejšie,“ priblížil sympatický Košičan.

Už pri písaní textu mu vraj bolo jasné, že je v skladbe potrebný ženský vokál. „Napísal som slohu, ktorá jasne evokovala, že ju má spievať žena. V skúšobni som tú časť spieval vždy falzetom, ale keď sme skladbu nahrávali, bolo to treba už definitívne vyriešiť. S Karolínou na seba zároveň narážame pomerne často, keďže máme spoločných známych a ona zas má našu hudbu pomerne dobre zmapovanú, takže dohoda bola otázkou niekoľkých sekúnd,“ prezradil Kopina.

Na nahrávke sa okrem Liny Mayer objavili aj hostia, s ktorými Nocadeň spolupracovali na albume Pozemskí astronauti (2015) - Vlado Gnepa, Martin Krajčír z The Ills, Jakub Tvrdík z kapely Billy Barman a Peter Debnár. Záverečnú zvukovú úpravu hudobníci zverili opäť do rúk zvukovému majstrovi a dvojnásobnému držiteľovi americkej Grammy Vladovi Mellerovi.

Kapela plánuje skladbu zaradiť na výberový album, ktorý chce vydať tento rok pri príležitosti 20. výročia svojho vzniku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona