Nocadeň predstavili VIDEOklip k singlu Havran

NETKY.SK • 29 September 2015, 15:49 • 2 min
Nocadeň predstavili VIDEOklip k singlu Havran

BRATISLAVA - Slovenská kapela Nocadeň zverejnila videoklip k singlu Havran.

slovakia

left justify in out

„V predchádzajúcom klipe sme si zalietali v balóne, no a teraz sme sa presunuli z oblakov do lesa. Mať pevnú pôdu pod nohami je predsa len trocha bezpečnejšie,“ uviedol gitarista Robo Kopina. Klip nakrúcali na miestach, kam sa rád chodí bicyklovať spevák Rasťo Kopina, ktorý stojí spolu s Lacom Rychtárikom za námetom a réžiou videa. „Je to snový klip, preto sa odohráva v dvoch rovinách, pri jeho pochopení, ale nechávame priestor fantázii našich fanúšikov,“ doplnil interpret.

 


Singel Havran pochádza zo štúdiovky Pozemskí astronauti, ktorú formácia vydala v apríli tohto roka. „Všetkých sme pozitívne prekvapili. Je to vyvážený album, ktorý reflektuje dobu, v ktorej žijeme, má svoj filozofický aj hudobný odkaz. Skladba Havran je typickým príkladom toho, ako sa dá skĺbiť naše hudobné cítenie s dobou, v ktorej nahrávka vznikla,“ uzavrel Rasťo Kopina.


Skupinu Nocadeň založili bratia Rasťo (spev) a Robo Kopinovci (gitara) v roku 1997. V kapele účinkujú aj basgitarista Boris Mihálik a bubeník Peter Gufrovič. Nocadeň má spolu s najnovším albumom na konte šesť štúdioviek a jednu výberovku. Debutový eponymný album vydali v marci 2000. Neskôr nasledovali štúdiové nahrávky Slová už nevravia nič (2001), Katarzia (2003), Nestrieľajte do labutí (2006) a Ikony (2008). Výberovka Retrospektíva vyšla v roku 2006.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies