Noc múzeí a galérií rozsvieti Bratislavský hrad

NETKY.SK • 20 Máj 2017, 13:11 • 2 min
Noc múzeí a galérií rozsvieti Bratislavský hrad

BRATISLAVA - Pri príležitosti Noci múzeí a galérií sa rozsvieti aj Bratislavský hrad. AKo agentúru SITA informovala hovorkyňa predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Andreja Danka (SNS) Eva Kliská, na hradných stenách sa bude premietať projekcia podobizne Márie Terézie a významných exponátov z múzea na Bratislavskom hrade.

slovakia

left justify in out

„Vo večerných hodinách 20. mája bude pri príležitosti akcie Noci múzeí a galérií južná a východná strana hradného paláca nasvietená. V slučkách sa bude premietať projekcia, ktorá bude zobrazovať podobizeň Márie Terézie a významných exponátov z múzea na Bratislavskom hrade," uviedla Kliská.

Noc múzeí a galérií je celoeurópske podujatie, ktoré sa koná pod patronátom Rady Európy s cieľom prezentovať kultúrne dedičstvo, význam jeho záchrany a ochrany pri kultúrnej výmene.

 

Podujatie je zamerané na prezentáciu kultúry jednotlivých krajín i regiónov Európy neformálnou formou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies