Noc duchov, tekvíc a strašidiel zavŕši sezónu prehliadok hradu Strečno

NETKY.SK • 26 Október 2013, 15:24 • 2 min
Noc duchov, tekvíc a strašidiel zavŕši sezónu prehliadok hradu Strečno

ŽILINA - Hrad Strečno bude v stredu 30. októbra dejiskom tradičného podujatia Noc duchov, tekvíc a strašidiel.

slovakia

left justify in out

Hrad Strečno bude v stredu 30. októbra dejiskom tradičného podujatia Noc duchov, tekvíc a strašidiel. Pestrú tohtoročnú sezónu tematicky ladených nočných prehliadok unikátnej architektonickej dominanty týčiacej sa na brale nad riekou Váh zavŕšia hradní delostrelci salvami.

Pri tejto príležitosti sme vyhlásili originálnu súťaž Miss vyrezávaná tekvica 2013. Záujemcovia o účasť môžu tekvicové krásavice doniesť priamo sem na hrad alebo do sídla správcovského Považského múzea v Budatíne do utorka 29. októbra. Výhercu neminie zaujímavá odmena,“ skonštatovala kastelánka Katarína Repáňová.

Návštevníci sa môžu podľa nej tešiť na strašidelné stretnutie s duchom hudobníka, psom baskervillským, svalovcom či Červenou Čiapočkou. „Divadelno-improvizačná skupina Kapor na scéne sa vydá po stopách Yetiho,“ spresnila s tým, že vesmírne príšery priblíži prostredníctvom ďalekohľadu pojazdná hvezdáreň.

Za priaznivého počasia budeme môcť pozorovať plynných obrov Urán s Neptún či strašidelnú hviezdu Kefea tesne pred katastrofickým výbuchom supernovy. Blíži sa k nám monštrum s množstvom hviezd, ale na strach máme dosť času, takmer štyri tisícky miliónov rokov,“ dodal odborný pracovník Krajskej hvezdárne v Žiline Miroslav Znášik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies